La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha estrenat l’Àrea de Simulació Clínica. Ubicat a la planta 2 de l’hospital, a la zona de docència, consta de dues sales: la de simulació clínica, amb un simulador d’última generació i equipada tècnicament per fer una observació de les tècniques que s’hi apliquin i una sala polivalent, que ha de servir com a espai d’observació.

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en cures auxiliars d’infermeria han estat els primers a utilitzar l’espai i una trentena de professionals s’han interessat pel nou equipament. Aquest és el primer espai d’aquestes característiques a un hospital de la Regió Sanitària de Girona.En un futur, es preveu d’acollir-hi activitats d’aprenentatge de diferents serveis o àrees de l’hospital (hospitalització, urgències o quiròfans), així com d’atenció primària.

Segons Joel Piqué, responsable de gestió del coneixement, tenir una àrea d’aquestes característiques «ens permetrà aplicar noves metodologies d’aprenentatge i diferents maneres de treballar». La missió d’aquesta nova àrea és afegir un recurs més en l’àmbit de la formació, la investigació, l’avaluació i la validació de tècniques i aparellatge, a més de formar professionals, sanitaris i no sanitaris, per millorar l’atenció sanitària de la població de la comarca de la Garrotxa.