La millora de la situació epidemiològica ha permès a la direcció de l’hospital Trueta ampliar l’horari de visites a les plantes d’hospitalització a les 24 hores del dia, a partir d’avui. Per tant, en aquest aspecte es recupera la normalitat prèvia a la pandèmia però en canvi encara es limita l’accés a una mateixa persona. En el cas de maternitat i UCI pediàtrica l’accés continua sent les 24 hores, així com l’hospitalització pediàtrica i neonatologia, però en aquests casos hi poden haver dos acompanyants. Les visites a les unitats de reanimació, UCI i unitat coronària estan obertes tres hores al dia.

El fet que es limitin les visites a un acompanyant, en la majoria de casos, té com a objectiu evitar aglomeracions a l’hospital i seguir atenent en un entorn segur.

Ahir al centre sanitari hi havia 33 persones ingressades amb coronavirus, de les quals 15 es troben en estat crític o semicrític.

Respecte a la resta d’hospitals de la Regió Sanitària de Girona, no hi ha nous canvis i l’horari de visites segueix tal com estava establert, tot i que darrerament s’han produït moltes ampliacions.

Per exemple, a partir d’aquesta setmana, s’amplia l’horari de visita dels pacients ingressats al sociosanitari Bernat Jaume, de la Fundació Salut Empordà, i serà de dilluns a diumenge, de 12 h a 20 h.

Es permeten dos acompanyants a la vegada per pacient i és obligatori portar en tot moment una mascareta FFP2. A l’hospital de Figueres, ahir hi havia 14 pacients ingressats per coronavirus i 13 professionals positius.

La millora epidemiològica ha flexibilitzat mesures i protocols a tots els centres sanitaris però també a les residències. De fet, en aquests darrers espais, tenint en compte la vulnerabilitat dels usuaris que hi conviuen, és on han sigut més severes.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus