Els Mossos informen que el 13 de maig, una noia amb discapacitat que passejava amb la seva parella que també patia una discapacitat van ser increpades per un grup de set noies, menors d’edat a Banyoles. Van donar un cop intencionadament a la denunciant quan es van creuar amb elles, les van encerclar i les van començar a empènyer i insultar. Finalment, la van agredir a cops de puny i li van tirar suc de tomata al cabell. En la denúncia, la noia deia que no era un fet puntual i que fins i tot familiars havien rebut insults i amenaces. Els Mossos van identificar dues agressores que van quedar investigades pels fets.

Els Mossos d'Esquadra ahir van fer el balanç del 2021 sobre els delictes d'odi i discriminació i van informar de diversos casos que han afectat les comarques de Girona. En total, han gestionat 55 denúncies en l'últim any.

Sobre les denúncies per LGTBI-fòbia, aquestes s'han incrementat de forma molt destacada els últims anys. Durant el 2021 es van denunciar un total de 22 fets d’aquestes característiques i encapçalen el llistat dels delictes d’odi a la província. Això representa una taxa de 2,85 delictes per cada 100.000 habitants.