El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aposta per la distribució de les tasques de cura impulsant el nou servei «Càpsules de Temps», per tal que les persones que tenen cura d’infants, que expliquen que majoritàriament són dones, disposin de temps lliure.

El servei, que és totalment gratuït i s’hi poden acollir totes les famílies amb infants entre 2 i 11 anys empadronades a la comarca del Pla de l’Estany, s’ha iniciat aquest mes de juliol en equipaments públics que acolliran setmanalment i quinzenalment els infants en horari de tarda.

L’objectiu, afirmen, és que les tasques de cura es distribueixin entre l’administració i les famílies. Així, segons va explicar el Consell Comarcal, la mainada queda a càrrec d’una professional de l’àmbit educatiu.

«Càpsules de Temps», detallen, és un servei que es desenvolupa «des de la màxima proximitat, segur, professional i gratuït», on les famílies poden deixar els seus infants un màxim de dues hores diàries, quatre setmanals i vuit mensuals, a cura d’una professional que se’n fa càrrec.

Pel que fa al seu finançament, el Departament d’Igualtat i Feministes de la Generalitat de Catalunya ha aportat 41.994,31 euros en el marc del programa.

El servei ja s’està desenvolupant a Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Serinyà. En el cas de Vilademuls, ofereix temps per cures mitjançant un servei d’acollida matinal, mentre que Banyoles està treballant en un projecte propi.