Educació destina 14 milions en la millora del confort tèrmic dels centres educatius gironins

La Generalitat garanteix que els centres educatius no tindran problemes per cobrir l’increment de la factura energètica

Un ventilador en una aula en plena onada de calor a principis d’aquest curs | DDG

Un ventilador en una aula en plena onada de calor a principis d’aquest curs | DDG / DdG. Girona

DdG. Girona

La Generalitat destinarà 14 milions d'euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic en 45 centres educatius de les comarques gironines. Es tracta d’una actuació finançada amb fons europeus de recuperació econòmica, i que es durà a terme en el decurs de l’any 2023 a prop de 300 centres de tot Catalunya per un import superior als 102 milions d’euros.

L’objectiu és posar al dia edificis que han quedat antics amb el pas del temps, i que suposen una pèrdua de confort a l’hivern, però també un excés d’entrada de calor a l’estiu. «Destinarem 102 milions en millora l’eficiència energètica dels centres educatius per gastar menys energia i oferir a alumnes, docents i personal d’administració i serveis un millor confort tèrmic», va dir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ahir durant una vista a un dels centres que es beneficiaran d’aquest projecte.

Les actuacions es faran d’acord amb el pla director d’Infraestructures Educatives i el pla de Confort Tèrmic que ha dut a desenvolupat Educació, incidint en espais d’arreu del territori català. «Es faran 193 actuacions d’envolupant, és a dir, d’aïllament de finestres, de les parts interior i exterior de façanes i de cobertes, i també es canviaran els sistemes de calefacció en 37 centres educatius, però en 64 més es duran a terme les dues actuacions a la vegada», va apuntar el conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

«Es tracta de substituir els sistemes actuals per mecanismes de calefacció més eficients i amb un impacte ambiental menor», va afegir Aragonès.

D’altra banda, González-Cambray va garantir que els centres educatius podran cobrir la despesa energètica i no s’hauran de treure diners d’altres partides dels mateixos instituts o escoles.