La Generalitat destinarà 14 milions d'euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic en 45 centres educatius de les comarques gironines. Es tracta d’una actuació finançada amb fons europeus de recuperació econòmica, i que es durà a terme en el decurs de l’any 2023 a prop de 300 centres de tot Catalunya per un import superior als 102 milions d’euros.

L’objectiu és posar al dia edificis que han quedat antics amb el pas del temps, i que suposen una pèrdua de confort a l’hivern, però també un excés d’entrada de calor a l’estiu. «Destinarem 102 milions en millora l’eficiència energètica dels centres educatius per gastar menys energia i oferir a alumnes, docents i personal d’administració i serveis un millor confort tèrmic», va dir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ahir durant una vista a un dels centres que es beneficiaran d’aquest projecte.

Les actuacions es faran d’acord amb el pla director d’Infraestructures Educatives i el pla de Confort Tèrmic que ha dut a desenvolupat Educació, incidint en espais d’arreu del territori català. «Es faran 193 actuacions d’envolupant, és a dir, d’aïllament de finestres, de les parts interior i exterior de façanes i de cobertes, i també es canviaran els sistemes de calefacció en 37 centres educatius, però en 64 més es duran a terme les dues actuacions a la vegada», va apuntar el conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

«Es tracta de substituir els sistemes actuals per mecanismes de calefacció més eficients i amb un impacte ambiental menor», va afegir Aragonès.

D’altra banda, González-Cambray va garantir que els centres educatius podran cobrir la despesa energètica i no s’hauran de treure diners d’altres partides dels mateixos instituts o escoles.