L’hospital Trueta estrena logotip amb un disseny més actual i proper

El canvi més destacat és la reducció del nom i s’ha ubicat a la façana de l’edifici actual per a visibilitzar-lo

El nou rètol de l'hospital Trueta.

El nou rètol de l'hospital Trueta. / ANIOL RESCLOSA

L.T.

A l'espera que el campus, on s’ubicarà el nou hospital Trueta, s’acabi de definir; el Departament de Salut ha invertit en reformar la façana de l’edifici actual. Després de canviar unes plaques fototèrmiques, s’ha instal·lat un rètol amb el nou logotip. Se n’ha fet un redisseny però s’ha mantingut l’essència de l’original. Així, es conserven les aigües que identifiquen la ciutat de Girona, i el color taronja que ja tenien a la imatge inicial, que es combina amb un color blau més enfosquit. El canvi més destacat és la reducció del nom, per assumir la nomenclatura popular entre la ciutadania, el Trueta, amb una clara voluntat de fer-lo encara més proper.

L'hospital va adoptar oficialment el nom del Dr. Josep Trueta i Raspall el 4 de maig de 1990, per ser una de les figures més eminents de la medicina catalana del segle, amb una especial vinculació amb les terres gironines, i des d’aleshores el centre s’havia mantingut fidel al logotip inicial, amb mínims canvis amb el pas dels anys. 

Ara, més de trenta anys després, s'ha volgut adaptar aquest logotip a les necessitats actuals, de modernitzar-lo, malgrat el nom de l'hospital continuarà essent l'oficial: Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.