Alerta per fort vent, mala mar i nevades a partir dels 600 metres

La pluja i el vent deixa ja un notable descens de les temperatures a les comarques gironines

Vídeo: Alerta per fort vent, mala mar i nevades a Catalunya.

ACN/EFE

Acn/Europa Press

El canvi de temps es va deixar notar ja ahir a Girona i es prolongarà gairebé tota la setmana. La mala mar i la pluja van fer presència a partir de primera hora de la tarda. A l’Empordà, la Garrotxa o el Ripollès no s’espera que visquin episodis greus de fred, malgrat que ja s’avisa que 37 de les 48 comarques de Catalunya estaran baix avís de fortes ratxes de vent entre el dilluns i el dimarts. Estaran lliure de risc el Pirineu i les comarques del sector nord-est de la província de Girona.

Protecció Civil ha emès diverses prealertes davant l’arribada d’una potent borrasca hivernal que anirà acompanyada de fortes ratxes de vent arreu de Catalunya, neu que pot baixar fins als 600 metres al Pirineu i temporal de mar, amb onades de 2,5 metres a tot el litoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) assenyala que durant aquest dilluns i dimarts les ratxes de vent podran superar els 70 km/h i apropar-se als 100 km/h a gran part del territori, especialment a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i àmbit metropolità. Pel que fa a la nevada, afectarà principalment el Pirineu i PrePirineu Occidental amb acumulacions a partir dels 700 metres.

Finalment, i pel que fa a la situació de mala mar, l’SMC alerta que l’episodi ja es va iniciar aquesta tarda de diumenge, però serà dimarts quan el fenomen sigui més intens. Hi haurà mar de fons de component sud, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa), a pràcticament tot el litoral de Catalunya.

El fred arriba al centre i nord d’Espanya i dona pas el dilluns a un temporal per la borrasca Fien. D’aquesta manera, el dimarts, 17 de gener, s’espera que les precipitacions es produeixin de forma gairebé generalitzada i les precipitacions en forma de neu per sobre dels 600-700 metres en la meitat nord peninsular.

A partir del pròxim dimecres, 18 de gener, encara que amb un alt grau d’incertesa, s’espera que continuï aquest episodi hivernal i ja per al dijous, encara que és probable que continuïn les baixes temperatures, s’espera que les precipitacions tendeixin a remetre.

Subscriu-te per seguir llegint