Una alumna de 12 anys es tira per la finestra d’una escola de Balaguer

La noia, que cursa 1r d'ESO, es va llançar i va caure a un pati interior del centre

L'edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, en una imatge d'arxiu.

L'edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, en una imatge d'arxiu. / ACN

ACN

ACN

Una alumna de 1r d’ESO de l’escola Vedruna de Balaguer es va tirar per la finestra d’un segon pis del centre aquest dimarts a la tarda. La noia, de 12 anys, va resultar ferida i va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però no es tem per la seva vida, segons han avançat 'La Mañana' i ‘Segre’ i han confirmat fonts policials a l’ACN. Els fets van passar cap a les 5 de la tarda, quan els alumnes ja recollien per marxar a casa. La noia, per causes que encara es desconeixen, va pujar a una taula, es va tirar per la finestra i va caure a un pati interior del centre. Els alumnes i professors que van presenciar l’incident van avisar els serveis d’emergències. La noia va patir fractures a les cames i el maluc.

L’incident va commocionar alumnes, docents i familiars que hi havia al centre a aquella hora, just en l’horari de sortida i en ple Sant Jordi. La direcció de l’escola es va reunir immediatament per activar el protocol i ha assegurat que s’oferirà ajuda psicologia als alumnes que ho necessitin. També s’ha informat a totes les famílies del centre.

L'escola assegura que no hi ha indicis d'assetjament

L'escola Vedruna de Balaguer ha assegurat en un comunicat que no hi ha cap indici d'assetjament. El centre assenyala que s'estava fent un seguiment de la menor tant de forma interna com externa i remarquen que el projecte educatiu de l'escola contempla la necessitat de treballar l'educació emocional dels alumnes així com que el personal de l'escola té formació en protecció de la infància. La direcció i els serveis territorials d'Educació han activat el protocol per fer seguiment del cas i acompanyar tota la comunitat educativa després dels fets ocorreguts.

Aquest dimecres l'escola Vedruna ha rebut el suport i l'assessorament dels professionals de l'EAP, el SEM i les tècnics del programa 'Benestar per estar bé' i també l'acompanyament de tot el personal de l'escola per vetllar pel benestar emocional de tota la comunitat educativa.

En aquest sentit, remarquen que tots els alumnes que tenen circumstàncies de vulnerabilitat reben seguiment per part de l'escola i es deriven quan és oportú als serveis socials, de salut i educatius pertinents.

Des de l'escola Vedruna asseguren que sortosament, la vida de la menor està fora de perill i li desitgen una ràpida recuperació. Alhora mostren preocupació per la salut integral i el benestar dels alumnes. Per això, han posat un servei d'atenció a la seva disposició i també per als mestres i famílies, per tot allò en què se'ls pugui ajudar. Finalment, agraeixen el suport dels professionals i demanen respecte a la intimitat de la menor i de la seva família així com la tasca educativa de l'escola i experts implicats.