Nomenen quatre jutges destinats a les comarques gironines

L’entrega de despatxos a la nova promoció d’integrants a la Carrera Judicial es farà en pocs dies

Lesmes i el Rei en l’entrega de despatxos de 2021. | EUROPA PRESS

Lesmes i el Rei en l’entrega de despatxos de 2021. | EUROPA PRESS / ariadna sala. girona

Ariadna Sala

Ariadna Sala

Quatre jutges han estat nomenats a jutjats de les comarques gironines. La resolució del Consell Permanent del Poder Judicial ha resolt quatre destinacions vacants a la província pocs dies abans que tingui lloc l’entrega de despatxos de la nova promoció de la Carrera Judicial davant del Rei.

Els quatre nomenaments són en òrgans judicials de Girona, concretament el Jutjat Social 2, que ocuparà Arabia Díaz Carreiras, i el Jutjat Social 3 de Girona, que ocuparà Iván Pinilla Paramio. A més, també s’han nomenat dues places de jutge d’adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Girona, que ocuparan Jaime Macho Martín i Carmen García Vallina.

L’última convocatòria de places de jutge es va fer a mitjan desembre, i a Catalunya van sortir una vintena de places a concurs, de les quals set a la província de Girona: Els tres jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sant Feliu de Guíxols; els dos jutjats de Primera Instància i Instrucció d’Olot; i els jutjats de Primera Instància i Instrucció 4 i 5 de Blanes. D’altra banda, a finals de setembre es va publicar la relació de vacants de magistrat, amb 22 places a Catalunya i una vacant a Girona, al jutjat Contenciós-Administratiu número 3.

L’entrega de despatxos

La setmana vinent tindrà lloc l’entrega de despatxos als 171 integrants (125 dones i 46 homes) de la nova fornada de jutges que enguany han acabat la seva formació a l’Escola Judicial. En l’acte, que presidirà el Rei i se celebrarà a Barcelona, també rebran els seus despatxos els 44 membres de la 22a promoció de jutges del quart torn, juristes de reconeguda trajectòria professional de com a mínim deu anys d’experiència.

L’any vinent s’incorporaran menys jutges a la Carrera Judicial, ja que la nova promoció que aquest any han començat a l’Escola Judicial està formada per 138 jutges, 33 menys.

TEMES