"Lady S": el megaiot de 180 milions de dòlars que navega per la Costa Brava

El luxós vaixell de 93 metres d'eslora ha fet parada aquest dimarts enfront de l'Escala

El "Lady S", enfront del passeig marítim de l'Escala.

El "Lady S", enfront del passeig marítim de l'Escala. / Basili Gironès

Miquel Cornellà de la Cruz

Miquel Cornellà de la Cruz

El Lady S, un luxós iot de 93 metres d'eslora, ha estat albirat aquest dimarts navegant per les aigües de la Costa Brava i, al migdia, restava ancorat enfront de l'Escala.

Aquest vaixell d'esbarjo a motor va ser construït als Països Baixos l'any 2019 amb un cost de 180 milions de dòlars. La seva tripulació, formada per 33 persones, atén 12 passatgers que poden allotjar-se en algunes de les seves set cabines. A més, el megaiot, de quatre plantes, compta amb tota mena de luxes: piscina, sauna, jacuzzi, heliport, cinema IMAX, pistes de golf, bàsquet o voleibol, motos d'aigua i un llarg etcètera per als més capritxosos.

El megaiot "Lady S" navegant per la Costa Brava.

El megaiot "Lady S" navegant per la Costa Brava. / Basili Gironès

Qui és el propietari del Lady S?

El Lady S és propietat del multimilionari estatunidenc Dan Snyder qui té diverses empreses dedicades al món de la comunicació i el màrqueting. Snyder, que segons Forbes té un patrimoni de 4.900 milions de dòlars, també és propietari de l'equip de futbol americà de la NFL Washington Commanders.

Dan Snyder.

Dan Snyder. / All-Pro Reels

De lloguer

Actualment, el vaixell navega pel mar Mediterrani occidental i es pot llogar des d'1,4 milions d'euros a la setmana o 233.000 euros al dia.

Procedent de Barcelona

Segons Marine Traffic, pàgina web per visualitzar en temps real la posició i recorregut de vaixells, en les darreres hores el Lady S ha navegat procedent des de Barcelona i s'ha aturat aquest dimarts al migdia enfront del litoral de l'Escala.