Els Mossos denuncien una discoteca de Platja d'Aro per excés d’aforament

Hi havia 135 persones més de les permeses

En un local d'oci nocturn de Girona ciutat van aixecar acte al responsable dels controladors per no conèixer l’aforament exacte a l’interior

Agents dels Mossos de la URPA en una de les actuacions fetes a Catalunya

Agents dels Mossos de la URPA en una de les actuacions fetes a Catalunya / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de la Regió Policial de Girona va inspeccionar el cap de setmana passat dos locals d'oci nocturn de la província. Aquesta actuació pertany a una campanya d’inspecció d'aquest tipus d'establiments d'àmbit català i que té com a objectiu controlar els aforaments i evitar la presència de menors d’edat dins dels establiments.

El dissabte 17 de juny, els agents de la URPA van anar a una discoteca de Platja d'Aro i van comprovar aquests aspectes de la discoteques. Finalment, van aixecar acta per accés d'aforament perquè aquest s'excedia en 135 persones. A banda, també van fer una altra denúncia, en aquest cas van fer una acta al controlador d’accessos per desconèixer les persones que hi havia a l’interior.

El dia abans, van controlar un altre local d'oci nocturn però de Girona ciutat. En aquest cas van certificar que l’aforament era correcte però en canvi, van trobar una altra infracció. Van aixecar acta al responsable dels controladors per no tenir coneixement de l’aforament exacte a l’interior.

26 locals o 20 controladors denunciats

En el marc de les inspeccions realitzades a tot Catalunya, els Mossos van aixecar un total de 26 denúncies, cinc de les quals van ser per excés d’aforament en locals situats a les regions de Barcelona, Girona (2), Tarragona, Metro Nord i Metro Sud.

En una inspecció a la comarca del Bages, els mossos van denunciar un local d’oci per permetre l’accés a menors de 16 anys. Concretament, van trobar 29 menors a l’interior.

Finalment, els agents van denunciar a tot el territori 20 controladors d’accés per incompliment de les seves funcions, per disposar d’habilitacions caducades o per no disposar-ne.

Les activitats d’inspecció que duen a terme les unitats de la policia administrativa dels Mossos d’Esquadra, asseguren des del cos policial, "són indispensables" perquè el conjunt de la ciutadania pugui gaudir "d’un oci segur" en locals com les discoteques, bars musicals i sales de festa.