Miquel Noguer reivindica la feina feta els darrers quatre anys a la Diputació de Girona el dia de la seva reelecció

El president de l'ens estén la mà a tots els grups i comptarà de nou amb Pau Presas d'ERC com a vicepresident

ACN

La Diputació de Girona s'ha constituït aquest dimecres, en un plenari que ha tornat a investir Miquel Noguer com a president. L'alcalde de Banyoles revalida així el càrrec, amb el suport d'Esquerra Republicana, Independents per la Selva i Tots per l'Empordà. Només PSC, que ha presentat de candidat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i la CUP que ha proposat el regidor de Cervià de Ter, Guillem Surroca. En el seu discurs, Noguer ha reivindicat la feina feta a la Diputació els darrers quatre anys amb les "grans dificultats" de la pandèmia i el Glòria. Amb tot, el reescollit president, que comptarà amb Pau Presas d'ERC com a vicepresident ha estès la mà a totes les formacions per arribar a acords.

"El mandat 2019-2023 ha estat un dels més durs que ha hagut d'afrontar la Diputació de Girona". Són paraules de Miquel Noguer, de nou reelegit president de l'ens. Noguer repeteix en el càrrec, gràcies a l'acord amb ERC, que tindrà Pau Presas com a vicepresident i Junts manté l'única Diputació de les quatre de Catalunya. En el seu discurs, Noguer ha reivindicat la feina feta per la Diputació i com el temporal Glòria i la pandèmia "han permès unir encara més els ajuntaments amb la Diputació". Noguer, a més, ha rebut el suport de Tots per l'Empordà i dels Independents per la Selva.

El president ha demanat arribar a "grans acords" amb tots els grups i ha destacat la "manera gironina" de fer política. Noguer ha assegurat que el conjunt de la ciutadania "és el que reclama" i per això cal trobar "grans espais d'acord". "Si mirem enrere ha estat un tret característic d'aquesta corporació", ha remarcat.

El president ha assenyalat que aquests acords han de transcendir les comarques gironines. En aquest sentit, Noguer ha proclamat el seu "ferm compromís" en la defensa dels drets civils i polítics de Catalunya i ha demanat una defensa "sense fissures" per la defensa dels drets fonamentals assolits.

PSC i CUP no el voten

Miquel Noguer ha rebut el suport de la majoria del plenari, amb els diputats d'ERC, els de Tots per l'Empordà, els Independents per la Selva i el seu propi grup, Junts, que manté així la Diputació de Girona. Els socialistes han presentat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, que ha rebut els cinc vots dels diputats del seu partit i la CUP ha proposat el regidor de Cervià de Ter, Guillem Surroca, que ha comptat amb el seu vot i el del segon diputat cupaire.

Juli Fernández ha demanat "responsabilitat" i ha estès la mà a Noguer per poder arribar a acords "malgrat les diferències". Des de la CUP han reivindicat ser a la Diputació fins que "se suprimeixi" la institució.