La Molina i l’Escala, municipis de lleure per a catalans que resideixen a l’estranger

El programa de colònies del «L’estiu és teu» aplegarà un total de 25 infants i joves en aquestes localitats

el conseller Campuzano i la consellera Serret a La Molina

el conseller Campuzano i la consellera Serret a La Molina / Generalitat de Catalunya

Redacció

25 infants i joves participen, distribuïts al llarg de l’estiu en tres torns, a les colònies del programa «L’estiu és teu» a la Molina i l’Escala

La majoria dels nens i nenes resideixen en països europeus, com ara d’Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos, Portugal i el Regne Unit, però també hi ha participació d’infants residents a altres continents, com ara els Estats Units, el Canadà i Moçambic.  

Enguany, és la sisena edició d’una iniciativa de l’Agència Catalana de la Joventut que s’ofereix des del 2017 a la Catalunya exterior arran d’una col·laboració entre els dos departaments i on ja hi han participat, al llarg de cinc edicions, més d’un centenar d’infants i joves inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior gràcies a una reserva de places específica per aquest col·lectiu. 

En el decurs d’una visita a l’alberg La Molina Xanascat, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va afirmar que “Catalunya compta amb una xarxa d’albergs i una oferta d’activitats de lleure molt potent que complementa la gran oferta d’activitats que tenim a nivell de país».

A la visita també va assistir-hi la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, que, per la seva banda, va destacar que facilitar l’aprenentatge del català a infants i joves que viuen fora del país és «una prioritat» per al Govern. 

Promoure el català

El programa «L’estiu és teu» forma part del catàleg de serveis que la Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania resident a l’estranger. En concret, aquesta iniciativa pretén «obrir l’oferta de lleure a la comunitat catalana a l’exterior» i oferir la possibilitat que infants i joves d’aquest col·lectiu «puguin gaudir d’activitats de lleure i formatives durant les seves vacances», en convivència amb altres infants i joves residents a Catalunya i amb la possibilitat de conèixer diferents indrets del país. 

Des del 2017, la col·laboració entre l’Agència Catalana de Joventut i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea permet reservar places per a aquest col·lectiu dins dels torns regulars del programa en la modalitat de colònies combinades, on es practiquen tant idiomes com esports.

El conveni subscrit entre els dos departaments també preveu un 10% de descompte en l’allotjament als albergs de la Xanascat per aquelles persones residents a l’estranger que presentin la inscripció al Registre de catalans i catalanes a l’exterior.

A més, la comunitat catalana resident a l’estranger podrà participar amb les mateixes condicions que les famílies residents a Catalunya del Vacances en família. Aquest programa de lleure familiar es du a terme als albergs de la Xanascat.