Cancel·len quatre trens Avant de la línia Barcelona-Figueres per una vaga

La vaga d'interventors de trens internacionals de Renfe ha fet reubicar els passatgers

Els empleats dels trajectes fins a Lió i Marsella demanen una millora de les condicions laborals en sòl francès

Una pantalla mostra les dues cancel·lacions per la vaga d'interventors d'aquest divendres

Una pantalla mostra les dues cancel·lacions per la vaga d'interventors d'aquest divendres / ACN

ACN

La vaga d'interventors de trens internacionals de Renfe obliga a cancel·lar quatre trens Avant de la línia entre Barcelona i Figueres i a reubicar els passatgers, segons ha informat l'operadora. La resta del servei no s'ha vist afectat per una protesta que impulsen els empleats que fan els trajectes fins a Marsella i Lió per reclamar una millora de les seves condicions laborals.

Els sindicats CGT, SF, Alferro, els convocants de la vaga, acusen l'empresa de desembarcar a França sense aclarir l'encaix que tindrien les noves funcions i responsabilitats que la legislació francesa exigeix a l'interventor en sòl francès.

En concret, lamenten que Renfe no s'hagi compromès a sufragar més enllà dels primers 300 euros en cas d'atenció sanitària a França, ja que en aquest país hi ha un copagament sanitari. A més d'assegurar una cobertura sanitària completa a França per als treballadors, demanen que la retribució dels agents d'intervenció sigui justa i d'acord amb la responsabilitat que la normativa francesa els exigeix i la presència indispensable de dos interventors a cada tren.