The Tyets repeteixen com a caps de cartell de les Festes del Tura d’Olot

La programació inclou activitats tradicionals de la faràndula, actes dirigits per a les famílies, balls de saló per a la gent gran i el pregó del Club d’Hoquei

Acte de presentació de la programació de les Festes del Tura 2023. | AJUNTAMENT D’OLOT

Acte de presentació de la programació de les Festes del Tura 2023. | AJUNTAMENT D’OLOT / ddG. Olot

Redacció

En dues setmanes arriben les Festes del Tura i l’Ajuntament d’Olot ja va donar a conèixer la programació d’enguany en un acte que es va celebrar ahir al matí. Les festes començaran el dimecres 6 de setembre i finalitzaran el diumenge 10. Com cada any, les entitats tindran molt de protagonisme.

La primera activitat de les Festes del Tura serà la cercavila de la faràndula olotina pel centre de la ciutat, que sortirà el dimecres 6 a tres quarts de sis de la tarda des de l’Hospici i que comptarà amb vuit figures noves. Més endavant, a dos quarts de deu, el Club d’Hoquei Olot serà l’encarregat de donar el tret de sortida oficial de les festes amb el pregó que faran des del balcó de l’ajuntament.

Des del consistori expliquen que totes les activitats relacionades amb la faràndula seran protagonistes de les Festes i que estaran dirigides al públic familiar, com també ho estaran el concert del Rock per Xics, Gatzara, l’espectacle d’en Pep Puigdemont o el taller de malabars. El divendres 8, a dos quarts de deu, a la Plaça Major es farà un acte, a dins de les Festes del Tura, per commemorar que la Principal d’Olot celebra el seu 125è aniversari. La programació també compta amb activitats com l’«encierru» de Marrans, el campionat mundial de pedra, paper i tisora, la Batalla de les Flors o la Norantada. Marrinxos deixen de fer la batalla de l’aigua i de l’escuma per sensibilitat mediambiental i organitzen el Ball dels 4 quarts, una activitat de música i xerinola a la plaça de l’U d’octubre. També hi haurà els balls de saló al Torín, les havaneres i el concert i el ball de Festa Major amb l’Orquestra Montgrins.

Pel que fa als concerts de barraques durant la primera nit, la del dimecres 6, tindrà lloc en el Firal d’Olot un dels més destacats : el de The Tyets, que repeteixen, un any més, com a cap de cartell. Abans de la seva actuació tocaran en el mateix escenari Ginestà, una de les formacions joves del pop català que ja ha aconseguit alguns èxits. Gertrudis, Lildami, 31 FAM són alguns altres noms destacats que actuaran a Olot durant aquestes festes. També es podrà assistir a les actuacions d’Ebri Knight, Pelukas, Miquel del Roig, Santa Mandra o Pol Ferrés. Altres propostes musicals d’aquest any són Bia Ferreira -l’artista internacional brasilera que està de gira per Europa-, La Otra, Riders of the Canyon o Reyko que, amb «Spinning Over You», ha superat els trenta milions de reproduccions a Spotify i són autors de cançons de bandes sonores de sèries com «Toy boy» o «La casa de las flores».

Totes les activitats s’allargaran fins al diumenge 10 de setembre i finalitzaran amb l’espectacle pirotècnic i el ball de les espelmes.

L’Ajuntament d’Olot vol destacar que enguany caldrà disposar d’entrada per assistir a l’espectacle final del correfoc. Aquest canvi s’ha realitzat per garantir un millor accés a la plaça de braus d’acord amb l’aforament del recinte.