L'Estartit converteix el sonso i la pesca local en protagonistes tot el cap de setmana

El programa d'activitats inclou una campanya gastronòmica en la qual participen tretze restaurants

Una panoràmica de l'Estartit amb el port al fons.

Una panoràmica de l'Estartit amb el port al fons. / Ajuntament de Torroella de Montgrí

Redacció

Redacció

L'Estartit estrena el Cap de Setmana del Sonso per valorar aquesta espècie i la tradició pesquera local amb tècniques tradicionals. S'han programat activitats i una campanya gastronòmica.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, destaca que es pretén donar a conèixer i donar valor al sonso com a producte local i característic de la zona que, a més, és pescat amb tècniques tradicionals pels pescadors de l'Estartit. En aquest sentit, ha manifestat que "aquestes jornades pretenen connectar la tradició pesquera de l'Estartit amb la seva importància turística actual".

Els visitants es trobaran dissabte tot un seguit d'activitats pensades per a tota la família que començaran a les onze del matí amb una sonsada popular al port. Taller d'estampació de peixos a càrrec de la companyia La Sal d'Olot; un concert de Les Anxovetes; i una visita guiada a la tarda, "L'Estartit, Terra de Pescadors", organitzada pel Museu de la Mediterrània són altres propostes en les quals es podrà participar.

L'endemà es continuarà amb el bateig dels nous capgrossos, l'Estar i en Tit., una cercavila, teatre i l'exposició al Museu de la Mediterrània, "Nanses i pescadors" que es pot veure tot el cap de setmana.

Menús amb el sonso

Però la iniciativa compta també amb una campanya gastronòmica i una jornada tècnica del sonso. La campanya va començar dimecres i s'allarga fins al 15 de juny. Tretze restaurants ofereixen menús especials amb el sonso com a protagonista.

El Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit és organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit, la Confraria de Pescadors del poble i l'AFOMTUR, amb la col·laboració del GALP Costa Brava a través de la Unió Europea.