La Xurreria Jofre perd el concurs i no estarà al Firal després de 38 anys

L’Ajuntament d’Olot assegura que no va acreditar la qualitat dels productes ni l’experiència

La Xurreria Jofre a les Festes del Tura, en una imatge d’arxiu.

La Xurreria Jofre a les Festes del Tura, en una imatge d’arxiu. / DdG

Meritxell Comas

Meritxell Comas

L’adjudicació de la parada de xurros de les Festes del Tura ha aixecat polseguera a les xarxes socials. I és que després de 38 anys endolcint la cita a peu de carrer, la Xurreria Jofre ha perdut el concurs públic i enguany no es podrà instal·lar al Firal. Serà una xurreria de la província de Barcelona, sota el nom de Maracu Producciones, qui oferirà el servei.

L’empresa olotina, que ahir no va voler fer declaracions més enllà «d’agrair el suport dels nostres clients», ha emès un comunicat a través de les xarxes socials, sota el lema «De fora vingueren i de casa ens tragueren». «Volem demanar disculpes a tots els olotins i clients habituals per no poder-hi ser en unes dates tan especials», arranca el text, que assegura que «per la nostra part, sempre hem intentat posar totes les facilitats per continuar donant aquest servei que mai s’ha vist carregat de competència i que tanta gent espera per les Festes del Tura».

«Vendreu més xurros que mai»

Les mostres de suport no han tardat en arribar: «El poble està amb vosaltres, vendreu més xurros que mai» (tenen una parada a la plaça Clarà), els comenta un usuari. «Una vergonya», «del tot injust» o «després diuen que ajudem al petit comerç de la ciutat», critiquen altres usuaris. 

L’Ajuntament d’Olot, a través d’un comunicat, assegura que «aquest 2023, a diferència dels altres anys en què només hi havia una única empresa, s’han presentat dues xurreries al concurs» i recorda que «en cap cas és possible una adjudicació directa i està totalment prohibit valorar els criteris de proximitat i antiguitat». 

Fonts del consistori apunten que la Xurreria Jofre no va acreditar ni la qualitat dels productes ni el servei, i només es pot documentar la seva experiència en un esdeveniment, les Festes del Tura. L’altre negoci, per la seva banda, va acreditar la seva presència en més de deu emplaçaments. Pel que fa a l’oferta econòmica, l’empresa olotina va oferir el mínim que demanava el consistori pel lloguer de l’espai (1.495 euros) i, en canvi, la xurreria barcelonina va millorar l’oferta (1.711 euros). Amb tot, Jofre va ser puntuada amb 56,69 punts, mentre que la seva competidora va rebre 65 punts.

Subscriu-te per seguir llegint