Olot acomiada les Festes del Tura amb un gran èxit de participació

El regidor de festes, Agustí Arbós, destaca la col·laboració de les entitats d'aquesta edició

Gegants, Cabeçuts i Cavalletes ahir a la Plaça Major.

Gegants, Cabeçuts i Cavalletes ahir a la Plaça Major. / Ajuntament d'Olot

Daniela Cabeza

Les Festes del Tura, un any més, ha omplert Olot de gom a gom. La gran edició, que va començar el dimecres, va viure ahir el seu últim dia on hi va haver grans propostes. El matí de diumenge es va viure una de les activitats apte per a tots els públics que va ser el concurs de pesca. I a les dotze del migdia, centenars de persones van acompanyar els Gegants, Cabeçuts i Cavallets en un dels darrers balls d’aquestes festes i van tornar a aparéixer a la Plaça Major.  

La programació d’ahir a la tarda va començar amb la tradicional Tornaboda (a les cinc de la tarda) a les fonts de Sant Roc. A més a més, a la mateixa hora hi va haver dues activitats més - Partit Olot contra Peralada i Concert Bipolar i presentació de l’himne del C.A.G Club Atletisme Garrotxa- que es van realitzar a espais diferents. 

A l’hora de tancar aquesta edició, estava previst que se celebrés la sardana ‘Adeu, vila d’Olot’, el tradicional Ball de les Espelmes (a les vuit del vespre) i la cercavila de final de festa (a tres quarts de deu de la nit) acompanyat d’un espectacle pirotècnic (a les nou de la nit) i d’una última Cercavila dels Gegants per posar punt i final a una gran edició de les Festes del Tura que va esdevenir tot un èxit.  

El regidor de les Festes d’Olot, Agustí Arbós, va donar una valoració molt positiva i va explicar que, generalment, «han sigut unes festes molt tranquil·les, amb poques incidències les quals totes han sigut poc greus». També, va voler agraïr a totes les entitats que van formar part i que van fer possible aquests cinc dies meravellosos plens d’activitats.