L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu que bona part del sistema Ter-Llobregat que afecta l'àrea metropolitana de Barcelona pugui entrar en fase d'emergència per sequera durant la primera quinzena del mes de desembre. És una mica més tard del que preveia fins ara, a finals de novembre. Ho ha dit el director de l'ACA, Samuel Reyes, que recorda que cada principis de mes es refà la previsió tenint en compte els nivells dels embassaments i la previsió de pluges per les següents setmanes. La mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%.

Així, segons el Meteocat, el que queda de setembre i el novembre seran mesos normals pluviomètricament, com la mitjana, però la primera quinzena d'octubre podria ser més humida de l'habitual. No obstant, la irregularitat del clima mediterrani pot fer variar els càlculs.

Per fer els càlculs també es té en compte la població estacional mes a mes i altres elements que poden distorsionar el consum d'aigua com el turisme, l'agricultura o la ramaderia.

Reyes ha reconegut que el consum s'ha reduït un 7% des de l'agost de l'any passat, cosa que evidencia que les mesures són positives i poden allargar el període abans d'entrar en fase d'emergència.