Les plaques solars fotovoltaiques s'estenen als centres d'atenció primària gironins

Tretze CAPs de l'Institut Català de la Salut a Girona ja les tenen instal·lades

Un dels CAPs de Barcelona amb les plaques solars

Un dels CAPs de Barcelona amb les plaques solars / Departament de Salut

L.T.

Tretze centres d’atenció primària de Girona de l’Institut Català de la Salut ja tenen plaques solars fotovoltaiques instal·lades després d’entrar en les dues primeres fases d’execució. Avui, Salut ha anunciat que invertirà 27,8 milions d’euros en la instal·lació de plaques solars en els pròxims anys a Catalunya. Les plaques permeten que cada centre pugui produir 40 kWn i 30 kWn, respectivament.

En la primera fase, que ja es va executar, es van instal·lar 15 cobertes de plaques en diferents CAP com a prova pilot, entre els quals hi havia els de Canet de Mar i Tordera. Les plaques permeten que cada centre pugui produir 40 kWn i 30 kWn, respectivament.

La segona fase, actualment en execució, està previst que finalitzi aquest mes de setembre, i incorpora plaques a 131 edificis de CAP i també al Centre Corporatiu de l'ICS. D’aquests centres, n’hi ha 11 corresponents a la Regió Sanitària de Girona: Vila-roja (Girona), Dr. Jordi Nadal(Salt), La Selva, Sarrià de Ter, Celrà, Dr. Joan Vilaplana (Taialà), Blanes centre, Ernest Lluch de Figueres, Centre Güell (Girona), Arbúcies i Besalú. Les plaques d’aquests 11 CAPS ja estan instal·lades i estan produint electricitat excepte la del CAP Ernest Lluch, que s’afegirà en breu una vegada es realitzin els darrers ajustos.

D’aquesta manera, són 13 els CAP de l’ICS a Girona que ja disposen de plaques fotovoltaiques, una xifra que anirà augmentant a mesura que s’afegeixin nous centres.