La biotecnològica gironina GoodGut promou millores en les malalties digestives

L’empresa biològica d’Hipra organitza la primera jornada de microbiota aplicada amb el suport de la Xarxa d’Innovació en Salut

Una de les ponències de la jornada, a l'Auditori de Girona.

Una de les ponències de la jornada, a l'Auditori de Girona. / Goodgut

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Prop d’un centenar de professionals de la salut i la nutrició han assistit recentment a la primera Jornada de Microbiota Aplicada, organitzada per l’empresa biotecnològica GoodGut (Grup Hipra), amb el suport de la Xarxa d’Innovació en Salut, amb l’objectiu de posar en valor el potencial de la microbiota en el diagnòstic i maneig de les malalties digestives. A través de ponències de diferents professionals, s’ha exposat l’evidència més rellevant de l’àmbit de la microbiota intestinal i com aprofitar el seu diagnòstic en l’àmbit hospitalari i en atenció primària.

Al llarg de l’esdeveniment s’han tractat temes com la definició de la microbiota intestinal i les seves tècniques més habituals d’anàlisi, les necessitats no cobertes pel diagnòstic del càncer colorectal, el repte del diagnòstic de la Síndrome de l’Intestí Irritable (SII), la implicació de la nutrició en la modulació de la microbiota intestinal o el paper de l’estrès en la salut digestiva, entre molts altres temes.

En la jornada també s’ha destacat el repte i compromís dels grups d’interès del sistema català de salut, tant professionals de la salut com empreses, per adoptar solucions innovadores per a la transformació del sistema i donar suport a la introducció de noves disciplines, com l’ús de la microbiota.

Seguint aquesta línia, GoodGut posa en relleu «la importància de la col·laboració i acompanyament del sistema sanitari i les empreses per desenvolupar solucions que resolguin les necessitats existents i que, paral·lelament, el sistema de salut faciliti la incorporació d’aquestes solucions perquè el valor arribi als pacients».

GoodGut és una empresa biotecnològica especialitzada en el desenvolupament de solucions de diagnòstic i tractament basades en la microbiota intestinal per a malalties digestives que té com a missió introduir la microbiota intestinal com un nou paradigma als estàndards clínics per a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties digestives, fent front als reptes actuals amb solucions innovadores d’alt impacte.

En la primera jornada sobre la temàtica s’ha tractat la relació de la nutrició i l’estrès amb la microbiota intestinal

La biotecnològica recentment ha anunciat que ha iniciat un acord de col·laboració amb l’Associació Espanyola d’Especialistes en Medicina Laboral (AEEMT) per introduir la salut digestiva com un nou paradigma en la salut laboral.

Amb aquest acord, l’AEEMT avaluarà, a través d’un estudi, l’impacte d’incorporar paràmetres que permetin fer el seguiment de la salut digestiva i de l’estil de vida saludable en els reconeixements mèdics anuals de les empreses.

L’estudi comptarà amb l’acompanyament de GoodGut, empresa especialitzada en el desenvolupament de solucions per al suport en el diagnòstic i tractament de malalties digestives basades en la microbiota intestinal, que coordinarà les formacions amb experts per introduir els professionals de salut laboral en aquesta nova disciplina i garantir la correcta implementació en les empreses. Els problemes digestius afecten la qualitat de vida de les persones i disminueixen un 21% la productivitat laboral.