La Clínica Girona organitza la primera jornada divulgativa sobre el tumor

Es van tractar els últims avenços tecnològics i l’abordatge de la malaltia des de diferents disciplines

La ponència inaugural a l’auditori de la Clínica Girona.

La ponència inaugural a l’auditori de la Clínica Girona. / Aniol Resclosa

L.T.

Com a prèvia al Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama, la Clínica Girona va organitzar ahir la primera jornada divulgativa per tal d’abordar diversos aspectes sobre l’evolució en els tractaments contra el càncer de mama, el tumor més freqüent en dones arreu del món, i la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia.

El programa, organitzat per Ressonància Girona, va abordar la visió actual sobre el càncer de mama de metges i metgesses especialistes en radiologia, anatomia patològica, cirurgia, oncologia, psicologia, així com una mirada des del punt de vista associatiu, amb la participació de la Fundació Oncolliga Girona. La directora assistencial de la Clínica Girona, la Dra. Eva Palau, va obrir l’acte i després de la intervenció dels especialistes es va oferir una petita sessió de musicoteràpia. 

Les temàtiques que es van tractar són: l’avantguarda tecnològica en el diagnòstic per imatge del càncer de mama, el paper de l’anatomopatòleg en la malaltia, l’evolució de la cirurgia del càncer de mama, el rol de l’oncòleg en el tractament, aspectes psicològics i serveis de suport de la Fundació Oncolliga Girona.

Actes centrals, avui

Precisament, la Fundació Oncolliga organitza avui un acte commemoratiu a les 12 del migdia a la plaça Miquel Santaló de Girona. Es farà la lectura d’un manifest a càrrec de l’escriptora Maria Mercè Roca i la creació d’un llaç rosa gegant fet amb globus, amb la col·laboració del públic assistent.

Per altra banda, al llarg de tota aquesta setmana l’Associació Contra el Càncer a Girona torna a reivindicar la importància que «el rosa és més que un color» amb l’objectiu de retornar la identitat mobilitzadora d’aquest color. Impulsar el moviment rosa significa impulsar la recerca i millorar la qualitat de vida dels pacients. Per això, l’associació ha llançat una sèrie de productes solidaris, a través de la seva botiga en línia i en les seus locals, la recaptació íntegra de les quals es destinarà a finançar projectes de recerca i a oferir assistència psicooncològica, social i sanitària en totes les fases de la malaltia. Paral·lelament, aquesta setmana l’entitat ha organitzat diferents tallers i activitats gratuïtes per posar en relleu la importància de cuidar de la salut i de l’autocura d’un mateix. L’objectiu és oferir una proposta formativa i solidària, en pro de la cura de la salut a nivell integral i, més específicament, de les persones que pateixen càncer.

Com a cloenda, avui a les 8 es fa una desfilada solidària a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè amb persones que han patit o estan patint un càncer de mama