El neuròleg Lluís Ramió, nou director mèdic de l'Hospital d'Olot

Substitueix Jaume Heredia que passa a ser gerent de la regió sanitària de Girona

El nou cap mèdic de l'hospital d'Olot, Lluís Ramió

El nou cap mèdic de l'hospital d'Olot, Lluís Ramió / Cedida Hospital d'Olot

DdG

El fins ara cap del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona-Hospital Santa Caterina de Salt, Lluís Ramió, és el nou director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Ramió substitueix Jaume Heredia, que té un nou càrrec com a gerent de la Regió Sanitària de Girona

Ramió és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en Neurologia i doctor per la Universitat de Girona (UdG). 

La seva trajectòria s’ha desenvolupat principalment a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, on va fer la residència i després va passar a formar part del Servei de Neurologia del centre hospitalari. Des del 2016 era el cap de Servei de Neurologia dins l’aliança estratègica ICS Girona-IAS. Durant aquests anys va crear la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona, que actualment és de referència de la Regió Sanitària de Girona i reconeguda nacionalment i internacionalment, amb l’objectiu de poder oferir una assistència multidisciplinària als pacients i familiars afectats d’aquestes malalties. Ramió també està vinculat a l’àmbit de la docència com a professor agregat vinculat al Departament de Ciències Mèdiques i actualment coordinador d’estudi del grau en Medicina a la UdG. Pel que fa a la recerca, és director del Grup de Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi).