L'Estat destina 39,15 milions d'euros en el manteniment de les carreteres gironines

Dels 213 km inclosos en els contractes, 84 són d'autovies

ACN

El consell de ministres d'aquest dimarts ha aprovat la licitació de dos contractes de manteniment de carreteres a la demarcació de Girona per valor de 39,15 milions d'euros. Aquesta inversió forma part dels set contractes que es liciten arreu de l'Estat amb un pressupost de 210 milions. En el cas gironí, el primer dels contractes té un preu de 26,77 milions i serviran per fer tasques de manteniment en 129 km de diferents trams de les carreteres A-26, N-260, N-260A i els ramals d'enllaç de l'A-26 amb la C-66. El segon contracte surt a licitació per 12,38 milions i inclou 84 km de l'N-260, l'-152, l'N-154 i l'N-155. Dels 213 km inclosos en els contractes, 84 són d'autovies de titularitat estatal que passen per la demarcació.

Dins dels requisits que es demana a les empreses que presentin la seva oferta hi ha la necessitat de promoure l'eficiència energètica i la reducció d'emissions de CO2. De fet, les empreses que guanyin el concurs hauran de presentar mesures compensatòries per les emissions en els sis primers mesos i hauran d'executar el pla en cinc anys des de l'inici del contracte.

La compensació de les emissions es pot fer a través de projectes d'absorció de diòxid de carboni. Altres tasques que hauran de fer serà la de vigilar i atendre els accidents, manteniment d'instal·lacions i el control de túnels. També hi ha casos determinats en què caldrà executar millores en els ferms i canviar la senyalització. La durada serà de tres anys i es podran prorrogar una primera vegada per dos anys més i una segona vegada per nou mesos.