Banyoles impulsa una prova pilot per limitar bicicletes i patinets elèctrics al mercat setmanal

Instal·len senyalització indicant als usuaris que baixin del vehicle i vagin a peu

ACN

L'Ajuntament de Banyoles engegarà aquest dimecres una prova pilot al mercat setmanal per limitar la circulació de bicicletes i patinets elèctrics. Per aconseguir-ho, instal·laran senyalització excepcional a les diferents entrades del mercat indicant als usuaris que vulguin passar per la plaça de les rodes, la dels Turers o la Major que baixin del vehicle i continuïn circulant a peu. El regidor de Via Pública, Jordi Carretero, ha explicat que amb aquesta mesura volen "sensibilitzar els usuaris de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per facilitar una bona convivència a la via pública, especialment en moments on hi ha més afluència, com els dimecres de mercat setmanal".

La senyalització la col·locaran a les entrades de la plaça Major (als carrers Àngel Guimerà, Girona i Mercadal i a Porta dels Turers), de la plaça de les Rodes (als carrers Rambla, Canat i Vallespirans i Passeig Verdaguer) i a la plaça dels Turers, a la cruïlla amb el carrer Rambla. També reforçaran la presència d'agents de la Policia Local que faran pedagogia de la nova mesura i recordaran als usuaris que han de baixar de la bicicleta o patinets elèctric i circular a peu.

La mesura s'ha pres d'acord amb la Taula de Sostenibilitat, on hi són presents Mou-te en bici, Limnos, la Plataforma per a l'Emergència Climàtica i els grups municipals amb representació al consistori.