La nevada enfarina el Ripollès i deixa 10 centímetres de neu a punts de muntanya com Setcases

El Consell Comarcal ha suspès la línia de transport escolar entre Les Llosses i Ripoll per gel a la carretera

Les Agudes i l'Albera es lleven emblanquinades

Gruixos de neu acumulats en un vehicle aparcat a un carrer de Setcases

Gruixos de neu acumulats en un vehicle aparcat a un carrer de Setcases / x

ACN/Lourdes Casademont

La primera nevada del 2024 al Ripollès ha enfarinat diverses zones a partir dels 800 metres i ha deixat fins a 12 centímetres de neu a municipis de muntanya com Setcases o Planoles. Malgrat que no hi ha hagut grans afectacions, el Consell Comarcal ha suspès la línia de transport escolar entre Les Llosses i Ripoll per gel a la carretera.

La mesura ha afectat una quinzena de famílies que han estat avisades prèviament. També s'han fet amb més lentitud els serveis de Molló i Setcases cap a Camprodon. Manel Bou és veí de Sant Joan Despí i té una segona residència a Llanars. Dimecres va anar-hi pensant-se que avui es llevaria amb una gran nevada però no ha estat així: "M'he despertat i no hi havia ni una gota de neu, només a les muntanyes".

Tot i que el temporal de neu finalment no ha sigut l'esperat, sí que ha deixat imatges de postal, sobretot en els punts més alts de la comarca. Per això, Manel Bou ha decidit agafar la seva càmera i desplaçar-se de Llanars fins a Setcases per poder immortalitzar el moment. "A 1.200 metres deu n'hi do la neu que hi ha. Faré fotos i després les penjaré a Google, és la meva afició", ha explicat en declaracions a l'ACN.

També s'han desplaçat fins a Setcases una família de Cadis que aquests dies està a Girona fent un curs. L'Antonio ha explicat que a Cadis no tenen estacions, ja que la majoria de l'any hi fa bon temps i, per això, han decidit portar les filles a veure la neu. "Per nosaltres això és molt nou, és un paisatge de postal", ha explicat. A més, el fet de no estar acostumats a la neu fa que tampoc tinguin la roba adequada i ha dit que han hagut de posar-se unes bosses de plàstic als peus per no mullar-se. Una de les filles, la Julia, diu que el poble de Setcases tot nevat li sembla "de conte" i assegura que allò que més li agrada és tirar-se amb el trineu.

En aquesta mateixa vall on també s'ha registrat alguna incidència és a Molló, on l'Ajuntament ha informat a través de les xarxes socials que s'ha tancat al trànsit la pista forestal d'Espinavell per l'acumulació de neu i de plaques de gel que "suposen un risc". Recorden que és una pista de muntanya en la qual no s'hi escampa sal ni tampoc es retira la neu durant l'hivern i, per això, s'ha decidit tancar-la.