Les Agudes i l'Albera es lleven emblanquinades

La nevada enfarina el Ripollès i deixa 10 centímetres de neu a Setcases

Eva Batlle

Eva Batlle

Les Agudes i la serra de l'Albera han aparegut aquest matí emblanquinades. El cim de les Agudes, que pertany al massís del Montseny, és la zona afectada per la nevada de les últimes hores.

Pel que fa a l'Albera, diversos usuaris de les xarxes socials també han immortalitzat la primera nevada d'aquest hivern en aquesta serra. De fet, el servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat el seu avís per nevades i encara manté aquesta serra de l'Empordà com la zona que pot patir-ne fins entrat el vespre. La cota a més pot caure fins als 400 metres. A la resta de l'Alt Empordà, la nevada podria caure a l'entorn dels 500 metres.

D'altra banda, en punts de la Cerdanya i el Ripollès també han viscut la primera nevada de l'any tot i ser llocs on habitualment a l'hivern neva.

És el cas de Puigcerdà on ahir a la tarda va començar a nevar i fins aquest matí s'ha arribat a un gruix de 7 centímetres, com informa MeteoPuigcerdà.

Al Ripollès també ha nevat en punts com a la Vall de Camprodon, Vilallonga de Ter, Espinavell o a Setcases, entre altres. En aquest últim municipi depenent de la zona ha hi ha gruixos que arriben als dotze centímetres.

Protecció Civil informa que ha desactivat l'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT. El Pla queda, ara, en fase de Prealerta. 

D'altra banda, durant aquest dijous també hi ha un avís per mala mar a la Costa Brava que portarà onades de més de 2,5 metres d'altura. Un temporal que ja s'ha deixat sentir a primera hora del matí en punts del litoral. Això ha provocat que encara es matingui l'alerta la Prealerta del Pla PROCICAT.

Aquesta és la previsió per les pròximes hores: