Olot concedeix la medalla de la ciutat al fundador de la cooperativa la Fageda, Cristóbal Colón

El consistori valora els projectes que ha engegat amb persones vulnerables i ho aprovarà en el proper ple

El fundador de la Fageda, Cristóbal Colón

El fundador de la Fageda, Cristóbal Colón / Ajuntament d'Olot

ACN

L'Ajuntament d'Olot concedirà la medalla de la ciutat al fundador de la cooperativa la Fageda, Cristóbal Colón. El consistori ha tingut en compte els projectes que s'han engegat tant a la localitat com a la comarca de la Garrotxa per part de Colón i que tenen al centre la inclusió de persones vulnerables. En aquest sentit, es destaca el fet d'haver iniciat un model pioner que parteix d'un projecte social, però que compta amb visió empresarial i que ofereix productes de qualitat atenent les necessitats de les persones amb discapacitat que passen a tenir "un projecte de vida, habitatge, entorn social, feina i suport familiar". A més, també es destaca el fet que la cooperativa la Fageda ha servit per situar la Garrotxa al mapa.

L'any 2022 la Fageda va celebrar el seu 40 aniversari traient al mercat un nou iogurt anomenat 'Orígens' i que ret homenatge a aquestes les quatre dècades d'història de la cooperativa. Aquest mateix any també va arrencar la primera fase l'Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, Noima i el 18 de setembre de 2023 va obrir La Granja, el nou servei de bar cafeteria de la Plaça Mercat d'Olot, que també es gestiona amb persones amb vulnerabilitat.

A banda dels làctics, gelats i melmelades, la Fageda també ha crescut en l'àmbit de la jardineria, ramaderia i, més recentment, impulsant l'escola NOIMA, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot.

Per tots plegat, el consistori olotí ha anunciat que distingirà el proper dissabte 9 de març Cristóbal Colón amb la medalla de la ciutat, un reconeixement que es dona de manera puntual. A tall d'exemple, la darrera persona que el va rebre van ser els tres responsables del despatx d'arquitectura RCR l'any 2017.