Salut i sindicats signen els augments salarials amb efecte retroactiu des del novembre passat

Tècnics sanitaris segueixen en vaga «a l’espera» que el Departament hi contacti

Protesta dels tècnics sanitaris, avui.

Protesta dels tècnics sanitaris, avui. / ACN

DdG/ACN

El conseller de Salut, Manel Balcells, i els sindicats UGT, CCOO, SATSE i Metges de Catalunya han signat les taules retributives del Tercer Acord de l’Institut Català de la Salut (ICS), després que el titular de Salut i les organitzacions sindicals es reunissin avui per tancar-ho. Així, els increments que recull el nou conveni es cobraran a partir del febrer i de forma retroactiva des del 22 de novembre. Segons informa el Departament en un comunicat, les millores salarials i professionals beneficiaran un total de 55.000 treballadors de 289 equips d’atenció primària i els vuit hospitals de l’ICS. En total, el Departament hi destinarà 320 milions d’euros, pràcticament tot l’augment del pressupost de Salut.

Les principals mesures que afecten el conjunt de col·lectius de l’ICS són el reconeixement de la carrera als professionals que provinguin de la resta del sistema, així com l’extensió de la carrera professional a tot el col·lectiu, sigui fix o eventual. De la mateixa manera, es redueix la jornada anual per la majoria de sectors de les 1.642 a les 1.599 hores, és a dir, una reducció de la jornada anual de 43 hores.

L’acord també fa una aposta per les especialitats d’infermeria a través d’un complement vinculat a la carrera professional de manera que tots aquells que disposin de l’especialitat percebran aquest increment retributiu de 1.500 euros anuals. Tot i així, la millora no ha sigut ben rebuda per a totes les professionals, tenint en compte que el sindicat Infermeres de Catalunya està en vaga des de fa setmanes. Demà Balcells es reunirà amb el sindicat per arribar a un acord.

Els tècnics sanitaris, a l'espera

Per altra banda, els tècnics sanitaris segueixen en vaga i lamenta que el Departament encara no els hagi fet propostes de millora. Els tècnics estan a l’espera de rebre a finals de setmana una proposta de la conselleria amb canvis salarials i organitzatius. Els professionals, en vaga indefinida des del 8 de gener, avisen que no la desconvocaran si no s’aborden les seves demandes a l’acord del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS). A banda, acusen la conselleria de «boicotejar» la vaga augmentant el personal de serveis mínims als centres.