Mor Xavier Safont Moix, pioner de la fotografia subaquàtica a Catalunya

Estava molt vinculat a la Costa Brava

Xavier Safont

Xavier Safont

Redacció

Xavier Safont Moix, pioner de la fotografia subaquàtica a Catalunya, va morir diumenge a conseqüència d'un infart. Resident a Vilanova i la Geltrú, estava estratament vinculat a la Costa Brava: Era soci del CAS Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols i col·laborava habitualment amb centres i entitats del litoral gironí.

Safont va començar a bussejar als 15 anys, i amb 18 es va iniciar en el món de la fotografia submarina. Safont va guanyar nombrosos concursos de fotografia submarina, aconseguint premis nacionals i internacionals, entre ells diversos campionats d'Espanya d'apnea i ampolla, i reconeixements a nivell mundial. Un dels primers va ser el subcampionat del món l'any 1986 a Cadaqués fent parella amb el gironí Antoni Miró. En les últimes dècades, juntament amb la seva dona, Alba Camprubí, havia viatjat arreu del món per fer fotografia submarina. Les seves imatges es publicaven en regularitat en publicacions com 'Divers' i 'Let's Dive Mag', i també era molt actiu publicant a les xarxes socials. 

Safont havia estat també instructor de busseig. La seva mort prematura va generar ahir nombrosos missatges de condol de la comunitat de submarinistes. Precisament, l'any passat, al costat d'altres pioners del submarinisme va rebre un homenatge de part de la Federació Catalana d'activitats Subaquàtiques.