La Generalitat sanciona Sílvia Orriols amb 10.000 euros de multa per les declaracions sobre immigració a 8TV

L'alcaldessa de Ripoll té deu dies per presentar al·legacions tot i que ha avançat que no té intenció de pagar

Sílvia Orriols, durant el debat amb Ramon Cotarelo a 8TV.

Sílvia Orriols, durant el debat amb Ramon Cotarelo a 8TV. / L'Alternatiu / 8TV

ACN/Redacció

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha sancionat amb 10.001 euros a l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per l'expedient que tenia obert a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació. El motiu de l'obertura de l'expedient sancionador van ser unes declaracions que va fer sobre immigració a l'extinta 8TV el 29 de maig de 2022 en un debat amb el catedràtic Ramon Cotarelo. El Departament d'Igualtat i Feminismes ha confirmat a l'ACN que la resolució encara no és ferma i pot presentar al·legacions. En una comunicació a X, Orriols ha denunciat "persecució política" per reivindicar les seves opinions. Fonts de l'Ajuntament de Ripoll han explicat a l'ACN que l'alcaldessa no té intenció de pagar la sanció.

Què va dir Orriols?

Segons la denúncia a l'Ofiicina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació, aquestes són algunes de les afirmacions d'Orriols durant el programa:

  • Intentar preservar el grau de civilització que hem aconseguit amb tant esforç i sacrifici no és racisme, sinó que és sentit comú
  • Permetre l'entrada massiva d'immigrants musulmans és un error que podem pagar molt car. Es regeixen per una llei religiosa que és la xaria, i quan sigui majoria demogràfica els partidaris de la xaria, poden optar a les eleccions, imposar-se per la via de les urnes i, per tant, poden acabar imposant a tota la població la xaria, la misogínia i l'homofòbia. 
  • En una Catalunya islàmica hi hauria violacions en grup, mutilacions genitals i matrimonis forçats
  • Quan a Catalunya hi ha 300 mesquites, una tercera part de les quals són salafistes, no puc evitar preguntar-me per què el meu govern ha concedit llicències d'obertura a associacions islàmiques que fan discursos fonamentalistes i radicals
  • Són les institucions les que fomenten el racisme desviant els recursos cap a la població migrada i desincentivant la natalitat autòctona.
  • No tenim capacitat per acollir els fluxos migratoris. El poble català acaba sent menysvalorat com a poble i els serveis socials saturats. La situació amenaça la continuïtat de la identitat catalana.