Alguns CAPs de la Garrotxa se situen entre els més ben valorats de Catalunya

Els centres de la Vall d’en Bas, les Planes d’Hostoles i Sant Joan les Fonts obtenen gairebé un excel·lent

El consultori de Sant Privat d'en Bas en una imatge d'arxiu.

El consultori de Sant Privat d'en Bas en una imatge d'arxiu. / DdG

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El Departament de Salut ha fet públics recentment els resultats del Pla d’enquestes de satisfacció de Catalunya (PLAENSA), que es van dur a terme a una mostra d’usuaris del CatSalut durant el 2023. Entre altres estudis realitzats, el Departament ha publicat la valoració de l’atenció primària (medicina general i infermeria) que inclou les àrees bàsiques de salut de la Fundació Hospital d'Olot: Sant Joan les Fonts i Valls d’en Bas i Hostoles.

Es valoren aspectes com la satisfacció i fidelitat, l’accessibilitat, la informació i comunicació, el tracte i els professionals, el confort i els espais i la coordinació. L’atenció primària de la Fundació es posiciona per sobre la mitjana catalana (7,72)

L’ABS de Sant Joan les Fonts obté una puntuació de satisfacció de 8,58 i un 97,8% afirmen que tornarien al mateix centre. Sant Joan les Fonts obté valor d’excel·lència en 17 preguntes de 20. 

Per la seva banda, l’atenció primària de l’àrea Valls d’en Bas i Hostoles obté una puntuació de satisfacció de 8,75. Un 96,3% afirmen que tornarien a venir al mateix centre en una altra circumstància. La Vall d’en Bas obté un valor d’excel·lència en 18 preguntes de 20. Els ítems que es valoren per sota del 90% són: la facilitat per al dia de visita (84,9%) i la puntualitat per entrar a la consulta (83%).