La tercera edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada ha estat concedit enguany a Les amnèsies de Déu, de l´escriptor rossellonès Joan Daniel Bezsonoff i serà presentat públicament aquest dijous a un quart de nou del vespre al Cerce Sport Figuerenc. Concebut segons l´organtizació «a manera d´escriptura notarial que dóna fe de l´atorgament d´aquest premi literari», el memoràndum serà presentat per l´escriptor i membre del Jurat Josep Valls.

L´opuscle aplega, bàsicament, les transcripcions de la presentació de l´obra guardonada: la peça oral de l´historiador Enric Pujol, així com del discurs d´acceptació del premi per part de l´autor guardonat, Joan Daniel Bezsonoff. Ambdós parlaments foren pronunciats durant l´acte de concessió del premi que va tenir lloc el passat 8 de juny a l´Institut Ramon Muntaner de Figueres, organitzador del premi.

És el segon any que el memoràndum inclou un treball inèdit sobre un aspecte de l´obra de Maria Àngels Anglada. En aquesta ocasió l´autor és l´hel·lenista Eusebi Ayensa, editor de l´Obra completa d´Anglada. El títol és M Àngels Anglada, periodista. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors del premi, tot enriquint els continguts del memoràndum, volen aprofitar la publicació per obrir un espai permanent de divulgació crítica al voltant de l´obra de Maria Àngels Anglada. Dotat amb tres mil euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de la Diputació de Girona i la Fundació Miquel, així com amb la col·laboració de l´Ajuntament de Figueres, Consell Comarcal de l´Alt Empordà i l´AMPAde l´Institut Ramon Muntaner.