L´actual alcalde de Llagostera, Lluís Postigo (Entesa), tornarà a optar a l´alcaldia del municipi ja que encapçalarà finalment la candidatura d´ICV en les eleccions del mes de maig. El grup promotor de la candidatura ecosocialista va confirmar Postigo al capdamunt de la llista, després que el seu nom es va posar en qüestió després de la ruptura d´Entesa.

La llista estarà formada per 18 persones (tretze de titulars i cinc de suplents), la majoria dels quals són independents -en concret quinze-, mentre que els altres tres són militants d´alguna de les formacions que engloba la coalició. A més, d´aquests divuit membres, vuit ja havien format part en alguna ocasió de la llista d´Entesa de Llagostera. En aquest sentit, Lluís Postigo assenyala que la candidatura vol ser en bona part una continuïtat d´aquesta agrupació d´electors, que ha governat el municipi els darrers vuit anys.

Entre les característiques de la llista destaca que és totalment paritària, ja que compta amb vuit homes i vuit dones que s´aniran intercalant. Així, darrere Postigo hi haurà Montse Masdevall, l´actual regidor de seguretat ciutadana, Esteve Barceló anirà de número tres, Sílvia Cortez en quart lloc, Rafael Villena -regidor d´Obres i Serveis- com a número cinc, Olga Avellaneda en sisè lloc, Josep Sànchez -ara regidor de Promoció Local- com a número set, i Encarnita Moreno, al vuitè lloc.

Els objectiu de la formació

Entre els principals eixos temàtics que s´ha fixat la formació, Postigo va destacar l´habitatge protegit «per donar resposta a totes les sol·licituds que hi ha d´aquests pisos al poble», la recuperació de la memòria històrica i la nova llei de dependència «que requerirà aviat nous equipament i esforços als ajuntaments». De moment, per donar a conèixer aquests punts que conformaran els eixos prioritaris del seu programa han organitzat tres xerrades amb polítics especialistes en cada una de les qüestions, i ja estan treballant per celebrar-ne d´altres durant el mes vinent.