Anna Grabalosa, Cassà de la Selva.

El sou de l´alcalde de Cassà de la Selva, Antoni Baulida, ha estat ja el primer punt de discrepància entre l´equip de govern de CiU i els tres grups a l´oposició. En el primer ple extraordinari que va fer el nou govern, que es va celebrar la setmana passada, Baulida va proposar assignar-se un sou de 60.000 euros bruts anuals, argumentant, entre d´altres, que seria una dedicació exclusiva i que ja no tindria el sou de la Diputació de Girona que havia ingressat els últims anys.

Ni els arguments ni l´import del sou van convèncer els tres grups a l´oposició, que van votar en bloc contra la proposta, que no va poder prosperar perquè CiU governa ara amb minoria. Per això es va haver d´acabar convocant un altre ple, que es va celebrar dilluns, en què sí que es van aprovar les remuneracions, segons les quals Antoni Baulida passarà a cobrar 55.000 euros bruts anuals, que es tradueix en 14 pagues de 3.000 euros nets al mes.

La qüestió dels sous estava inclòs en el primer ple en un únic punt, junament amb el nou cartipàs municipal i les comissions, així que ni una cosa ni l´altra van prosperar en aquell ple. És per això que va ser necessari celebrar una comissió informativa l´endemà d´aquest ple per intentar arribar a un acord entre tots els grups, i convocar una altra sessió extraordinària per dilluns passat per intentar aprovar els punts que s´havien suspès en el ple anterior.

Així, dilluns, l´ordre del dia va incloure dos punts, un referent al cartipàs -que es va aprovar per unanimitat- i el de les remuneracions, que es va acabar aprovant però només amb els vots favorables de CiU, les abstencions dels dos regidors del PSC i dos d´ERC, i els vots contraris de dos altres edils republicans i el regidor de l´Alternativa. Tot i això, a proposta aprovada no va ser gaire diferent de la inicial i força apartada de la que proposa la Federació de Municipis de Catalunya, per un poble com Cassà i que puja a uns 47.000 euros anuals bruts. Pel que fa a la resta de remuneracions per les funcions públiques, els regidors del govern ingressaran 1.000 euros nets mensuals, mentre que els edils que estan a l´oposició en cobraran 350.

Des del PSC, el seu portaveu, Miquel Àngel Chamorro va explicar que la primera proposta la van «reprovar» perquè no la consideraven ajustada i que llavors van proposar que es tingués en compte el tipus que fixa la Federació de Municipis de Catalunya. En el següent ple, però, els dos regidors socialistes es van abstenir perquè «d´una altra manera es podria haver eternalitzat la resolució d´aquest punt i aquesta no era la nostra voluntat».

Els regidors d´ERC, de la seva banda, van votar en contra o es van abstenir i entre les explicacions que han donat és que «esperen que Baulida hagi après que per treballar en minoria cal saber negociar». I és que abans del ple, en una junta de portaveus, l´alcalde els va fer saber que convocaria el ple, però no els va parlar de remuneracions, un punt que es van trobar sobre la taula en el moment del ple. Sobre la versió de l´alcalde, aquest diari va contactar ahir amb Antoni Baulida per conèixer la seva visió dels fets, però no va ser possible. Tot i parlar amb Baulida i fer-li saber quina era la qüestió que es volia tractar no va accedir a fer cap comentari.