Una invident explicant la seva percepció d'un color sense haver-lo vist, una bailaora de flamenc vestida de vermell en un escenari o l'obsessió de Van Gogh pel groc són algunes de les propostes que l'espectador podrà degustar a partir del pròxim dia 27 en el Canal 33 gràcies a Colors en sèrie.

Dirigida i realitzada per Mai Balaguer i Òscar Lorca, els deu capítols d'aquesta nova sèrie, de vint minuts de durada cadascun d'ells, ofereixen, segons els seus responsables, «una mirada màgica» al blanc, el verd, el groc, el vermell, el blau, el marró, el rosa, el taronja, el negre i el gris.

Entre el documental i la ficció, amb un format innovador, cada capítol és diferent en funció del color del qual tracta, amb músiques diferents i veus en off que, per exemple, en el cas del blanc és innocent i neta, en el del vermell és profunda i sensual i en el del marró és oxidada.

De la mà d'un personatge diferent en cada capítol, el públic podrà conèixer tant aspectes antropològics, com culturals o psicològics relacionats amb els colors.

Durant la presentació del programa, Mai Balaguer va explicar que no volien «fer ni una enciclopèdia de colors, ni una ficció, ni psicologia barata. Tampoc volíem interpretacions de cada color o semiòtics exposant les seves teories, ni un esquema fix». Es tractava d'oferir, va mantenir, «una mirada del món dels colors de manera màgica, sent cada capítol diferent, en funció del que ens demanava cadascun d'ells».

La directora de programes de Televisió de Catalunya, Carme Basté, que no té constància que s'hagi realitzat un altre programa semblant a la televisió, va subratllar l'originalitat del plantejament de la sèrie, de la qual va dir «combina la poesia visual amb la divulgació de manera extraordinària». Basté va voler precisar que es tracta d'un programa de base artesanal, «la qual cosa també és d'agrair, a la vegada que és la demostració que a la televisió encara hi pot haver molta creativitat».

Precisament, el públic que va assistir a la presentació del programa a l'auditori de Caixafòrum i que va poder gaudir d'algunes imatges de Colors en sèrie va aplaudir de forma espontània i llarga en acabar la sessió.

El director de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, per la seva banda, va assenyalar que es tracta d'una de les «grans» apostes de la temporada, «amb molt orgull i molt sentit». La nova sèrie, que es podrà veure a partir de dimarts a un quart d´onze de la nit en el 33, està realitzada, en bona part, per l'equip de programes com Silenci?, Afectes sonors o 3r 3a i compta amb la col·laboració de diversos actors i de la cuinera Ada Parellada, que prepararà «menús monocolors».

Quan acabi la sèrie, tots els capítols formaran part d'una instal·lació artística que s'exhibirà a Caixafòrum, segons que va ressaltar el seu director executiu, Francesc Fàbregas.