George Benson i Al Jarreau van aconseguir posar en peu als espectadors que van omplir la nit de dissabte el recinte del Festival Castell de Peralada, on va començar la gira espanyola del duet que s'ha unit per presentar el seu primer treball conjunt, el disc Givin' It Up.

Les conselleres de Salut i de Treball, Marina Geli i Mar Serna; el secretari de Comunicació de la Generalitat, Albert Sáez; el president de l'Agència EFE, Álex Grijelmo; el conseller delegat d'Abertis, Salvador Alemany, i el president del Grup Peralada, Artur Suqué, es van donar cita, entre molts altres, en aquest concert. L´actuació va anar precedida per la VIII Trobada de la Comunicació, que va reunir als jardins del Castell Peralada representants dels mitjans de comunicació i del món empresarial, cultural i polític.

Musicalment, el resultat van ser dos concerts en un amb el millor d'uns artistes que ho van donar tot a sobre de l'escenari i es van lliurar al seu públic, al qual van regalar balls, improvisacions, bona música i humor.

La nit va començar amb les primeres notes del Give me the night en un breu popurri que va fer l'orquestra a manera de petit entrant abans de l'aparició dels dos protagonistes de la nit. Al crit de «Peralada, Peralada», van entrar Al Jarreau i George Benson malgastant energia a sobre de l'escenari i lliurant-se gestos de complicitat.

Després d'un primer tema en conjunt, Al Jarreau es va quedar sol gaudint des del primer moment de l'actuació, i transmetent el seu particular sentit de l'humor a un públic ja totalment lliurat.

Fent gala de la seva naturalitat i facilitat per a la improvisació, Al Jarreau va regalar al públic una composició jugant amb el so rítmic del nom de Peralada. «Un regal per a vosaltres», va llançar al públic després de mostrar el seu excés de crits i gestos diversos.

L'intèrpret, que ha passat a la història de la música, entre d'altres coses, per ser el primer cantant que ha aconseguit guanyar diversos Grammy amb estils diferents, va demostrar una vegada més la seva enorme versatilitat i es va atrevir fins i tot a interpretar una peça de samba.

Al cap d'una hora, Benson va reaparèixer i van cantar junts Long Come Tu Tu, una de les versions de Miles Davis del nou disc en conjunt. Amb Summer Breeze, Benson va deixar per un moment la seva guitarra i va demostrar que la seva veu segueix en plena forma.

Al Jarreau li va deixar l'escenari i Benson va regalar al públic fantàstics sols de guitarra i també els moments més romàntics de la nit amb la seva particular versió de Nothing gona change my love for you, o Turn your love around, amb la qual es va marcar un petit ball.

Amb el seu clàssic Give me the night, Benson va tancar la seva actuació en solitari, encara que els aplaudiments entusiastes del públic van fer tornar els dos artistes per interpretar uns temes finals que van posar el punt i final a una brillant nit de jazz i blues amb tocs de pop.

George Benson i Al Jarreau van començar la seva carrera musical fa més de 30 anys, i encara que són dos músics clarament diferenciats, van seguir un mateix corrent. Salten del jazz al Rithm and Blues i d'aquí al pop. Els dos han guanyat múltiples discos d'or i platí, juntament amb els cobejats premis Grammy en les categories de jazz i blues.

Després de les seves denses carreres individuals, finalment l'any passat van decidir compartir estudi per treballar colze amb colze en un projecte que ha resultat ser un grandiós àlbum en el qual han pogut col·laborar amb altres grans intèrprets com Paul McCartney, Jill Scott, Patti Austin i Chris Botti, o músics de la talla d'Herbie Hancock, Marcus Miller, Stanley Clarke o Vinnie Colaiuta.George Benson i Al Jarreau seguiran ara la seva gira per Espanya aquesta mateixa setmana amb una actuació a Madrid i posteriorment a Barcelona.