L´escriptor begurenc Miquel Martínha guanyat el VI Premi Mn. Romà Comamala de Narrativa amb el relat Sota els vents. L´acte de lliurament va tenir lloc dissabte a Vilabella i l´obra serà editada per Cossetània.

Sota els vents narra les aventures d´un pescador de Begur que s´embarca en una expedició de corall al nord d´Àfrica per superar els problemes econòmics de la seva família. Una aventura que encetarà una espiral de passions i sentiments ocults i que marcarà totes les futures generacions d´aquesta família. La història, situada entre els anys 1865-1869, mostra com era la vida d´aquells pescadors i pagesos que van veure com una plaga arrasava les seves vinyes i es van veure obligats a buscar noves formes de subsistència. Martín ens transporta a la vida quotidiana de fa un segle i mig i en els paisatges més emblemàtics del Baix Empordà: les cales de Begur, la muntanya de Quermay o el port de Palamós.

L´escriptor ha guanyat nombrosos premis de narrativa, entre els quals destaquen el Joan Fuster, el Manuel de Pedrolo o els Premis Calassanç. Ha publicat el llibre de contes Hi ha amors que maten i la novel·la L´estratègia de la gallina, elogiada per la crítica i finalista del Premi Ramon Llull. També ha publicat, amb altres autors, reculls de narracions premiades: Versemblança, Cap per avall i sis narracions més i El xiulet de les bales i altres narracions.