L´escriptor i guionista Peter Viertel va morir a Marbella als 86 anys a conseqüència d´una greu malaltia de la qual havia empitjorat en els últims dies, tres setmanes després que morís al Regne Unit la seva dona, l´actriu Deborah Kerr. Viertel, autor de títols com La Reina d´Àfrica, de John Huston, o Sabotatge, d´Alfred Hitchcock, estava establert des dels anys 60 a Marbella, on vivia gran part de l´any amb la seva dona. Va ser ingressat fa més de vint dies en una clínica privada, on va morir diumenge, va assenyalar Arturo Reque, amic de la família.

Reque, advocat i amic personal de Viertel, va explicar que l´escriptor d´origen alemany es trobava ja al centre sanitari USP Hospital Marbella quan va conèixer la notícia de la mort de la seva dona, un fet que «el va afectar molt» tot i ser un home d´una «fortalesa tremenda tant física com mental». Reque va apuntar que «fins fa un mes encara jugava a golf i treballava en una nova novel·la i en les seves memòries», i va assegurar que la mort de Viertel suposa perdre l´«últim de l´època gloriosa de Marbella».

Va destacar que l´escriptor era un «home del poble molt pròxim a la gent» que va elegir Marbella com a lloc de residència perquè era una ciutat «similar a Malibú als anys 20». L´escriptor i guionista, l´obra del qual Cazador blanco, corazón negro va ser portada a la gran pantalla per Clint Eastwood, va assegurar el maig passat que treballar al cine «no és gaire bo per a qui vol escriure novel·les» i que ho va fer per guanyar diners. De fet, en una entrevista, Viertel va recordar que la primera obra d´Ernest Hemingway «no va tenir un gran èxit comercial i per això va ser més fàcil per a ell no treballar al cine i ser l´únic autor famós que mai va treballar a Hollywood».

Sobre la seva relació amb els directors, va apuntar que va ser «sempre un xic tensa», tot i que va tenir amics com John Huston o Billy Wilder, «però alhora, treballant amb ells sempre hi havia alguna fricció».

Viertel no descartava tornar a treballar per a Hollywood però sí que negava la possibilitat de tornar a viure als Estats Units al considerar que «si un ha viscut molt de temps en un país llatí és difícil viure en un país no llatí». «Sóc més andalús que els andalusos», afirmava l´escriptor. Les seves restes mortals seran incinerades avui al cementiri Virgen del Carmen de Marbella.