Ana Rodríguez, Girona.

"Tot va començar el dia que el meu nebot Rishi va fer deu anys", explica l'escriptora Anna Genover (Girona, 1963). "Volia regalar-li alguna cosa especial i vaig decidir escriure-li un conte". Així és com va néixer El Broc Màgic, un llibre adreçat a joves a partir de dotze anys que, després de passar per diversos concursos literaris, ara surt al mercat.

Genover, en acabar el llibre, el va enquadernar i va fer la seva versió personal per al nen. Ara, dos anys després, quan en Rishi "ja ha entrat a la fracció de 'jove adult' segons els cànons literaris", tindrà "la versió del premi".

Periodista, guionista i escriptora, Genover també dirigeix el càmping Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, una activitat que, tal com ella reconeix, li permet dedicar-se a l'escriptura. De petita somiava ser exploradora, arqueòloga, pilot d'hidroavions i fins i tot guanyar un Oscar a Hollywood. Però va acabar graduant-se en Ciències de la Informació abans de treballar de freelance a TVE-Catalunya.

Anys després va obtenir una beca per estudiar cinema als Estats Units, on es va especialitzar en guió cinematogràfic. Allà va ser on es va adonar que en realitat podia ser tot allò que somiava gràcies a les histories que escrivia. Avui dia viatja i viu tota mena d'aventures amb la literatura infantil i juvenil. The Grumpy Gardener, traducció a l'anglès de La Jardinera Rondinaire, és el primer llibre publicat al Canadà i que a la tardor sortirà en català. Actualment prepara una col·lecció de llibres d'aventura, els primers dos volums de la qual són El Broc Màgic i El Tresor de Pakamotu.

La presentació d'El Broc Màgic a Girona serà a finals de maig a la Llibreria 22 i anirà a càrrec de Rosa Serrano, editora de Tàndem Edicions. També es presentarà a Alacant, València i Castelló.

"El Broc Màgic"

Enguany el jurat del premi Vila de Paterna de Narrativa 2007 ha guardonat El Broc Màgic, una ?història que submergeix el lector en un apassionant viatge pel cor de l'Àfrica negra. Es tracta d'un relat de viatges que, amb tendresa i humor, ens va ensenyant diferents punts de Kenya i l'illa de Zanzíbar a través de la inquieta i intel·ligent mirada d'un nen de 12 anys. I és que els pares d'en Rishi han hagut d'anar a la Xina durant un mes i la tia Úrsula s'ha traslladat a casa seva per tenir-ne cura. D'entrada ell s'hauria estimat més anar amb els pares i no quedar-se a casa i assistir a l'escola. Però un dia que s'endinsa en els tresors amagats de la tia, descobreix un món apassionant que l'intriga i, sense saber ben bé com, es troba embolicat en una gran peripècia.