Fins a 70 habitatges, per a una o dues persones, repartits en planta baixa i tres pisos en un solar de 3.813 metres quadrats. Aquest és el nou gran projecte de la Universitat de Girona, que ahir va donar el tret de sortida oficialment amb l'acte de col·locació de la seva primera pedra.

A l'acte hi va assistir la ministra d'Habitatge del Govern espanyol, Beatriz Corredor; la rectora de la UdG, Anna M. Geli; el president del Consell Social, Albert Bou; l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. Corredor va explicar que aquesta promoció d'allotjaments universitaris és conseqüència d'un acord signat entre el seu ministeri, la UdG i l'Ajuntament l'any passat.

A més, el projecte s'emmarcarà dins el nou pla d'habitatge, que segons Corredor s'aprovarà "en breu".

Aquest nou gran complex estarà situat en uns terrenys molt propers al campus de Montilivi, al bosc de darrere del camp de futbol del Girona, i es preveu que estiguin enllestits per al curs 2010 - 2011. La meitat dels pisos seran de 30 metres quadrats, per a una persona; l'altra meitat seran de 45 metres, per a dues.

Tot i així, la ministra va explicar que el proper pla estatal "admetrà la possibilitat que a cada edifici es reservi fins al 20% de la superfície per allotjaments més grans per si calgués acollir famílies, sempre amb el vistiplau de l'ens que els promogui". Aquest és un factor que, més que revertir en els estudiants, seria per a professors que decidissin allotjar-s'hi, personal i investigadors. I és que aquests habitatges de lloguer també estan pensats per donar un servei més ampli a tota la comunitat universitària, al marge de l'estudiantil.

Els habitatges estaran repartits entre planta baixa i tres pisos, i segons Corredor, "els 70 habitatges tindran tot de serveis comuns que han de servir per enriquir la convivència dels que hi visquin".

Per la seva part, la rectora Geli es va mostrar molt satisfeta per haver iniciat el projecte oficialment, "per la implicació i la col·laboració entre tots els ens participants". Val a dir que amb la primera pedra, s'hi va enterrar una càpsula de metall dos diaris d'ahir, un dels quals era el Diari de Girona.

El president del Consell Social, Albert Bou, va manifestar que aquests nous habitatges són "un enllaç més, com ho és el consell, entre la universitat i la societat gironina".

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va explicar que la construcció d'aquests pisos era "un objectiu molt important marcat per la conselleria en els darrers dos anys". L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va definir l'acte com "un petit pas per engrandir encara més el nostre projecte de ciutat".

la primera pedra per un gran projecte universitariObservant l'acte, a primera fila, la ministra d'Habitatge, la rectora Geli, el conseller Baltasar i l'alcaldessa de Girona, als terrenys on s'ubicaran els habitatges.Amb la primera pedra, simbòlicament, s'hi va enterrar una càpsula de metall amb dos diaris del dia d'ahir, per recordar la data.Els terrenys on s'ubicaran els pisos, amb el camp de futbol del Girona de fons, i encara més enrere, el campus de Montilivi. La ministra posa una palada de sorra per enterrar la primera pedra dels habitatges.