La unió entre Catalunya i Suècia és el leitmotiv que guia la segona edició del festival Mirallsonor, que avui obre les seves portes amb dos concerts simultanis a Girona i Barcelona. A partir d'aquesta premissa, el certamen vol impulsar l'escena underground catalana, que segons el director artístic del festival, Carles Ribot, sempre hi ha sigut però "moltes vegades s'ha preferit deixar-la en la inòpia, i en realitat ha sigut l'art que s'ha acabat considerant "de culte"".

La cita a Girona és al Coast to Coast (al carrer Pedret, 136), amb una proposta doble: per una part, l'irlandès Declan de Barra, i de l'altra, els suecs Holmes. En el cas del primer, el qui va ser el vocalista de Clann Zú torna a la Península per presentar-hi el seu segon àlbum en solitari, A Fire To Scare The Sun. De Barra va deixar la seva Irlanda natal per traslladar-se a Austràlia, on va formar Clann Zú. Amb ells va signar àlbums com Rua i Black Coats and Bandages, però amb la dissolució de la formació l'any 2004 el seu vocalista va iniciar una nova carrera tornant al seu país.

En el cas dels Holmes, val a dir que tornen a Catalunya després de dos anys molt intensos, i amb dos discos i un EP a les seves esquenes. La formació sueca presentarà a Girona el seu darrer treball d'estudi, que porta per títol Wolves. Tot i que cada cop estan assolint més repercussió, la formació no vol abandonar l'escena underground i continua prodigant-se per petites sales alternatives.

Els concerts començaran a les 22.30; l'entrada costa 3 euros, i és gratuïta per als subscriptors de Diari de Girona.

D'altra banda, pel que fa als concerts de Barcelona a la sala Cara B de Gràcia, hi actuarà el cantautor de Calafell Himson.

Val a dir que d'aquí i fins a finals d'any, el Mirallsonor'09 ha programat diversos concerts, entre els quals s'hi compten els de Pau Riba, Sebastian Zorn, Transgress o Robin Masters.