El Departament de Cultura ha encarregat un últim informe arqueològic sobre les obres d'ampliació de l'hostal d'Empúries a l'Escala, si bé ja les dóna per bones. El departament ha rebut un informe d'una empresa privada, que ha convençut la comissió de Patrimoni, però per la polèmica que ha suscitat aquesta obra arran de la denúncia d'uns particulars, s'ha decidit "anar més enllà" i "assegurar de forma definitiva" que el seguiment arqueològic que s'havia de fer és el correcte, va explicar ahir el director dels serveis territorials, Miquel Sitjà.

"Els resultats, els donem per bons, però volem que els nostres arqueòlegs d'Empúries hi donin una última ullada", va dir Sitjar, que en aquest cas ha volgut "anar una mica enllà del que tocaria", encarregant un informe extra, conscient de la importància de l'indret per la proximitat de les Ruïnes d'Empúries.

Cultura va fer aturar les obres el desembre passat per la falta d'aquest estudi arqueològic sobre les obres fetes a la zona on es construeix una piscina.

l El presbiteri de la Catedral

Els experts de la Comissió van determinar que els canonges de la catedral de Girona hauran de tornar a presentar el projecte de reforma del presbiteri, una polèmica que s'arrossega de fa anys, ara per falta de documentació.

l La portalada de Ripoll

La comissió de Patrimoni va aprovar les obres de millora de la coberta de la portada del monestir de Ripoll, una obra "menor", però "molt necessària" per a la seva bona conservació pel que fa a la canalització d'aigua. Aquesta intervenció és el primer pas d'un conjunt d'intervencions previstes mentre s'acaba de redactar el Pla Director de la portada, el primer esborrany que està en procés de revisió.

l Reforma a Sant Nicolau

Per altra banda, s'ha tombat la instal·lació de climatització a l'antiga capella de Sant Nicolau de Girona, avui centre d'exposicions de l'Ajuntament de Girona, per excessiu impacte visual.

l La muralla medieval d'Olot

La comissió ha sol·licitat més informació abans d'autoritzar la intervenció de les restes de la Muralla medieval d'Olot, entre el carrer Santa Cristina i la plaça de Palau, davant la falta d'un estudi històric documental.

l Lavabos a l'Estany

Sí que s'ha autoritzat la instal·lació de lavabos a l'entorn de l'estany de Banyoles, concretament al parc de la Draga.