Hi ha ciutats i escriptors que van lligats, de manera indissoluble: pensar en Nova York és fer-ho en Paul Auster, es respira Stendhal a Florència, i Kafka a Praga. I ara, l'associació Espais Escrits ha elaborat el Mapa Literari Català 2.0 (MLC), una aplicació web basada en la tecnologia de Google Maps que permet consultar diferents punts de la geografia mundial amb textos de la literatura catalana associats.

Actualment, el sistema disposa de 415 textos, pertanyents als 31 autors associats a Espais Escrits: La plaça del diamant de Rodoreda, L'auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol, La bogeria de Narcís Ollwe, El quadern gris de Josep Pla o L'Elionor de Miquel Martí i Pol.

L'aplicació també recull centres de patrimoni literaris i centres d'estudi. El Museu dels Sants d'Olot, la primera planta del qual va ser la residència i estudi de Marian Vayreda, col·labora amb el projecte per situar l'escriptor en aquest mapa literari. Concretament, la representació que hi té Vayreda és a través de La punyalada, que es desenvolupa a l'Alta Garrotxa.

Cada localització geogràfica o espai escrit està format per un text relacionat amb el territori, i contingut multimèdia molt divers (a la fotografia, el material que s'ofereix sobre Aigua Xelida a través de les paraules de Pla). Un exemple és la locució de textos, a càrrec de veus com les de Pere Arquillué, Carles Sales o Rosa Cadafalch.

El web també proposa diverses rutes literàries, tant traçats ficticis d'una obra literària com al món real. L'aplicació permet descarregar el traçat GPS i un arxiu imprimible per resseguir itineraris de 8 autors com el mateix Pla, Joan Vinyoli, Rodoreda o Verdaguer.