El XXII Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV) congregarà del 15 al 19 de setembre més de 600 artistes d'arreu del món, que actuaran en escenaris renovats, com l'acabat d'inaugurar Centre d'Arts Escèniques L'Atlàntida, per on passaran els solistes.

En total, seran més de 100 concerts, 22 dels quals exclusivament per a professionals. El primer d'aquests serà Transversal, una mescla de sons flamencs, llatins i hindús amb Pedro Javier González, Raúl Rodríguez i Trilok Gurtu.

Una de les tòniques del festival és la col·laboració amb altres certàmens internacionals, fet que per exemple ha possibilitat l'actuació conjunta del trompetista i compositor italià Cesare dell'Anna amb Quimi Portet, o la trobada entre el folk de Safanòria amb el duo francès Brain Damage.

Dins la programació es compta amb artistes com Arianna Savall, La Troba Kung Fú, Sidonie, Beth i l'Orquestra Àrab de Barcelona. Molts d'ells, a més, aprofitaran el seu pas per Vic per presentar nous treballs, com és el cas d'Ara Dinkjian, Juan Perro i Soledad Villamil entre els consagrats, o els valencians Artaica i Bajoqueta Rock entre els emergents.

En la part orientada al sector professional, hi tindran lloc com és habitual concerts de 25 minuts per a programadors, que enguany descobriran artistes com els gironins 100elephants o Zahorí.

La plaça de la catedral serà la seu de la programació de Diversons, que acollirà propostes vingudes d'arreu del món com les de Sandra Rehder (Argentina), Baiao (Brasil), o Zejel (Marroc). El tancament anirà a càrrec de la Companyia Elèctrica Dharma, que presentaran en primícia algunes cançons del seu proper projecte, Els pantalons de Mompou.