La pel·lícula La resplendor, de Stanley Kubrick, impregnarà la pròxima edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges coincidint amb el 30è aniversari de la cinta, basada en la novel·la homònima de Stephen King.

El director del festival, Ángel Sala, va anunciar ahir en roda de premsa que el certamen «recordarà, a més, els 25 anys de Retorn al futur, de Robert Zemeckis, els 50 anys del clàssic de Hitchcock Psicosi, i retrà un tribut especial a la figura del desaparegut Paul Naschy amb la projecció del documental L'home que va veure plorar Frankenstein».

El festival tindrà lloc del 7 al 17 d'octubre. El director del certamen va avançar algunes de les pel·lícules de la Secció Oficial Fantàstic, competitiva i fora de concurs, que «continuarà l'estela de la moda del mite del vampirisme i seguirà mostrant violència explícita».

Entre aquestes últimes pel·lícules, Àngel Sala va destacar A serbian film, de Srdjan Spasojevic, que serà «el xoc del festival» un film sobre la pornografia clandestina a Sèrbia; així com The Last Exorcism, de Daniel Stamm, interpretada per Eli Roth.

Takeshi Kitano tornarà amb Outrage, que és el seu retorn al cinema gàngster i yakuza deu anys després de Brother, i el xinès Zhang Yimou presentarà A woman, a gun and a noodle shop, un remake del Blood simple, dels germans Cohen, en clau imaginària. També hi figuren The new daughter, la incursió a Hollywood del director espanyol Luis Alejandro Berdejo amb Kevin Costner en el repartiment, i Easy Money, del suec d'origen espanyol Daniel Espinosa, un film que arrasa a Suècia.