Aquest any es commemoren els 125 anys del naixement del compositor torroellenc Vicenç Bou i Geli (1885-1962); i és que Bou va ser un dels més importants i populars autors de sardanes de caire senzill, lluny de tecnicismes, amb unes inspiradíssimes melodies plenes d'amorositat, sensibilitat i susceptibilitat. En aquest sentit, només cal recordar peces com per exemple Girona, aimada, El saltiró de la cardinaLlevantina, entre tantes d'altres.

I és per aquest motiu que l'Esbart Montgrí ha preparat un espectacle per homenatjar-ne la memòria i rememorar la seva figura, que ha titulat Inaudit. A Inaudit s'hi escoltaran les sardanes Mimosa i Llevantina, entre d'altres títols. El que fa especial aquest homenatge és que les peces estaran instrumentades i tocades d'una manera ben diferent de com fins ara s'han pogut sentir, i les ballaran diferent dels curts i els llargs de la tradicional sardana.

Això sí, les versions es faran des del més gran respecte, i amb la voluntat de fer arribar l'obra al públic del segle XXI, evidenciant la validesa de les composicions més enllà del pas del temps.

A Inaudit es recuperen algun vals i pasdoble de Vicenç Bou, extrets del fons dipositat al Museu de la Mediterrània de Torroella. D'aquesta manera, l'espectacle suposa un recorregut per la seva biografia musical, com es dedueix de les diferents parts que conformen l'espectacle: Introducció, Aires de canvi, Festa a la plaça, No solament sardanes, Melodia i sentiment, Lletra i veu, Bou sí, Bou no, Ombra i llum i Nou esclat.

Jordi Molina ha fet els arranjaments per a sis músics amb instruments de cobla; el text és obra de Jaume Nonell i la coreografia i direcció, de Sebastià Vilanou.