01 de març de 2011
01.03.2011
Música

Lluís Costa ha dedicat quatre anys a la creació d'«Un mar de confetti»

El músic i productor saltenc presenta un àlbum «conceptual» amb onze temes relacionats amb el Mediterrani

01.03.2011 | 20:57
Lluís Costa en una imatge promocional del disc

Més de quatre anys de treball en un disc demostren no només una preocupació (pausada, això sí) per l´excel·lència, sinó també una fe cega en el treball que s´està parint i segurament una autonomia del propi disc, que cobra vida propia i va evolucionant de manera autònoma. El resultat de tot plegat és Un mar deconfetti, el primer disc del músic i productor saltenc Lluís Costa, un treball molt personal i, en tot cas, d´una altíssima qualitat musical que es reflecteix en les seves onze composicions.

Un mar de confetti va néixer i s´ha desenvolupat enterament a l´estudi de gravació. «Aquest és un disc fet a l´estudi», diu Lluís Costa. «Tot va sorgir de petites idees que tenia al cap, que s´han anat desenvolupant a l´estudi a mida que anava avançant la tecnologia». La idea era fer un disc espontani, «res pensat. Endollar i gravar, i si ens agradava bé, i si no tirava per un altre camí». Tanta espontaneïtat va portar, per exemple, a incorporar el so d´un camió formigonera –enregistrat al carrer– a la cançó Guadix. Els músics que l´han acompanyat en el projecte han estat també abundants i diversos i són canviants a cada tema, gent que ha anat coneixent al llarg dels anys o amb els que ha anat col·laborant en el seu estudi de gravació amb produccions diverses, com Nacho Lesko («amb qui ens vam conèixer en una producció flamenca a l´estudi i a més d´amics ha acabat posantun acordió al disc») i gent de llarga trajectòria musical com el pianista Nito Figueres o el percussionista Enric Canada. Es podria definir el disc com a conceptual (en uns temps, per cert, en què la paraula està en absolut desús al món de la música) ja que els onze temes tenen una evident unitat,amb el mar Mediterrani com a nexe d´unió, tot i que Costa precisa que «no es confongui amb música mediterrània tradicional, això és una qüestió d´ànima i no instrumental». Seria la narració d´una història d´amor que transcorre al llarg de la Costa Brava en un sol dia, del matí al vespre. En tot cas al disc, com al mateix Mediterrani, hi conflueixen una gran quantitat d´influències i estils, articulats al voltant de la guitarra de Lluís Costa. És un disc melòdic i ambiental, amb tocs flamencs, de jazz-rock... bàsicament instrumental, però amb incorporacions de veus com a instruments i algun tema cantat, com la cançó que dóna nom al disc o Al mar. Un mar de confetti està signat per «Costa 59». «Vaig voler triar un nom que fos també universal com la música, que pogués estar obert a molts interpretacions. Costa 59 poden ser moltes coses: una galàxia, un xiriguito, una illa, una estació espacial...».

El resultat de tot plegat és un disc alegre i optimista, fet sense pressions i amb molta dedicació, musicalment molt treballat, personal i, per tant, diferent al que Lluís Costa ha fet musicalment per a grups com Kitsch o Barri Baix, o acompanyant Adrià Puntí o Maria del Mar Bonet. Un disc que anima, en definitiva, a l´arribada del bon temps mediterrani.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona