El musical Chicago arribarà a Barcelona entre el 22 de setembre i el 6 de novembre, amb una producció al més pur estil Broadway que reunirà 26 actors, 14 músics i més de 20 tècnics per interpretar una història de violència, explotació, amor i traïció.

El musical conserva la coreografia i la música original que, des de 1996, s'ha representat a Broadway en més de 6.000 ocasions, i aquest cop serà protagonitzat per l'actriu gironina Marta Ribera, acompanyada de María Blanco i Manuel Rodríguez.

El director associat de la productora Stage Entertainment, Nigel West, va assenyalar ahir en roda de premsa que un dels factors d'èxit del musical és que "tant els personatges com les històries són reals". Chicago narra la història de Roxie Hart i Velma Kelly, dues dones ambicioses empresonades per crims passionals que lluiten per aconseguir els favors de Billy Flynn, un famós advocat que utilitza la premsa per aconseguir la llibertat dels seus clients.

"El meu personatge (Roxie) és una mestressa de casa que vol fer-se famosa i tenir el seu propi espectacle però que, en un arravatament passional, mata el seu marit i es troba a la presó, on coneix Velma, que li ensenya tant a desenvolupar-se entre reixes com a sortir als diaris", explica Blanco.

De fet, la història està basada en uns esdeveniments que van escandalitzar Illinois (Estats Units) el 1924, quan el Chicago Tribune va publicar la notícia d'una cabaretera acusada de matar el seu marit sota el titular Dona toca aires de jazz mentre la seva víctima mor.

Aquests fets violents impregnen tot l'espectacle, que recull l'ambient extravagant i decadent dels anys 20, caracteritzat per un poder creixent dels mitjans de comunicació i una gran corrupció en les institucions. El musical que es podrà veure a Barcelona -escrit per Fred Ebb i Bob Fosse- és el mateix que s'ha pogut veure a Broadway, al West End londinenc i en més de 30 països, i ha acumulat més de 20.000 representacions. Chicago només serà a Barcelona set setmanes, per tornar a Madrid, on ja va recollir grans èxits.