Un ritme volgudament encomanadís que no surt del xim-pum-xim-pum i la repetició fins a la sacietat de frase "Johnny, la gente está muy loca. What the fuck?" han convertit la senzilla i divertica cançó Loca People del DJ gironí Sak Noel en el número 1 de l'elitista llista britànica Official Chart.

Nascut a la Cellera de Ter el 1983, el discjòquei i productor musical Sak Noel supera en aquests moments al Regne Unit en popularitat i vendes productes de la indústria musical de masses com Lady Gaga, Adele, Christina Aguilera, James Morrisson o ?Beyoncé.

"Viva la fiesta, viva la noche, viva los DJ". "All day, all night". "I coudn't belive that I was living", i poca cosa més es pot escoltar al hit, que s'ha anat estenent com una taca d'oli per les discoteques i festes de tot Europa.

La gesta de Sak Noel no és anecdòtica ja que la llista britànica és molt impermeable als temes que no són anglosaxons i el top 1 del rànquing més prestigiós del món no l'havia assolit mai cap artista català.

Històricament, han sigut top 1 del Chart del Regne Unit els ?següents temes i grups espanyols: Yes sir, I can boogie de Baccara (1977), Begin the beguine de Julio Iglesias (1981), Hero de Enrique Iglesias (2001) i Aserejé de Las Ketchup (2002). Ni tan sols Macarena de Los del Río (1996) ho va acoseguir, ja que es va haver de conformar amb el número 2.

"En verano todos locos". "Borracha", continua en la seva barreja de castellà i anglès l'èxit de Sak Noel. La cançó Loca people té el corresponent vídeo a Youtube amb més de 6,5 milios de visites. Aquest vídeo mostra imatges de Barcelona, de la Sagrada Família, de copes de cervesa Estrella Damm i també imatges de la discoteca Millennium de Sils. També mostra moltes noies espectaculars vestides amb poca roba i fent moviments sinuosos. A la peça audiovisual es pot veure com una jove turista (interpretada per Desirée Brihuega) arriba a la ciutat de Barcelona i es troba amb un amic (interpretat pel mateix Sak Noel). La peça ha estat considerada una incitació descarada al turisme de borratxera a Barcelona. Per Sak Noel, però, només és "una cançó divertida que invita a ballar".

Amb segell propi

El segell discogràfic de Sak Noel Moguda Records és l'editor de Loca people. Sota el nom de Fiestas Moguda, tenen un portal a la xarxa (Moguda.com) i organitzen festes, com el Dance Festival de Millennium. Curiosament, l'espai de Sak Noel a Spotify té només un parell de cançons.